objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 18. november 2007 ob 07:48

SLS v rokah Celjana Bojana Šrota
Šrot po izvolitvi: Janez Janša je dober premier, zato bomo vlado podprli!
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Kot je bilo pričakovati, so na volilnem kongresu Slovenske ljudske stranke (SLS) v ljubljanskem hotelu Mons za novega predsednika izvolili celjskega župana Bojana Šrota. Zanj je glasovalo 211 od 212 delegatov. Šrot je ob izvolitvi zbranim delegatom dejal, da je ponosen in počaščen, da so ga izvolili za predsednika. Za podpredsednika sta bila izvoljena nekdanji predsednik stranke Janez Podobnik in Irena Majcen. Predsednik sveta SLS je postal Jakob Presečnik, predsednik glavnega odbora stranke pa Aleš Primc.
Ob izvolitvi se je Šrot zahvali vsem dosedanjim predsednikom stranke ter vsem, ki so doslej v njej opravljali kakšne politične funkcije. Kot je dejal, so postavili temelje stranke, "hiše, na kateri se bo dalo dobro graditi". SLS je po njegovih besedah "družina, ki je številčna, raznolika, tolerantna in solidarna ter odprta do vseh, ki živijo s srcem za Slovenijo in njene prebivalce". Novi predsednik je v izjavi novinarjem odgovarjal tudi na vprašanje, ali sedaj v SLS v večji meri vstopa kapital. SLS in tudi primerljive evropske ljudske stranke so stranke kapitala, nenazadnje so tudi kmetje lastniki kapitala, je dejal in dodal, da je povsod po svetu tako. Na ugibanja o večji urbanizaciji SLS pa je odgovoril, da ima stranka največ mestnih županov in ne vidi potrebe po dodatni urbanizaciji. "Gre predvsem za to, da nagovorimo tisti krog volivcev, ki jim je blizu zmerna desnosredinska politika in to je naše politično polje," je pojasnil. "Magična palčka" za uspeh ne obstaja, ampak predvsem trdo, korektno in pošteno politično delo, v katerega je treba vložiti znanje, izkušnje in tudi veliko časa, je odgovoril na vprašanje, kako pridobiti glasove volivcev.

Novi prvak SLS o aktualnih zadevah
Šrot je komentiral tudi aktualno zahtevo predsednika vlade Janeza Janše, da državni zbor glasuje o zaupnici vladi. Povedal je, da bo v ponedeljek sestanek vodstva s poslanci stranke, kjer se bo zavzel za podporo vladi. Meni pa, da so se poslanci tako ali tako že odločili za glasovanje v podporo zaupnici, saj je z večino poslancev danes že govoril. "Gospodarsko in še kakšno stanje v državi je dobro in to je rezultat dobrega dela te vlade. Morda so trenutne razmere res malce pregrete, ampak modrost politike in tudi iskrenost politikov se kaže tudi v tem, da v takih razmerah znajo umiriti žogo, se usesti in pogovoriti, zlasti ker je pred Slovenijo praktično eden največjih projektov po osamosvojitvi, predsedovanje EU," je dejal novi predsednik ljudske stranke. Poudaril je, da ni vseeno, kako se bo Slovenija v tej luči prikazala ter da ne more nobena politična stranka ali vlada nabirati točk, "vsi pa lahko veliko izgubimo". Janša je po njegovih besedah dober premier, zato bodo vlado tudi podprli.

Boško Šrot demantiral Janševe izjave o dvigu cen
Kongresa sta se kot gosta udeležila tudi brata celjskega župana in novega predsednika SLS, Boško in Srečko Šrot. Predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot je novinarjem dejal, da se je kongresa udeležil zaradi podpore bratu, saj meni, da je sposoben politični voditelj. Obenem je odgovoril na očitke premiera Janeza Janše, da Mercator, ki je v lasti Pvovarne, dviga cene in s tem povzroča inflacijo. Boško Šrot je dejal, da pivovarna in njene družbe v letošnjem letu niso dvignile nobene cene. "Zato je povsem jasno, da te obtožbe ne držijo," je poudaril. Ker pa gre za precej resne obtožbe, se bodo nanje odzvali v ponedeljek, je še napovedal. Direktor pivovarne je tudi zatrdil, da ni politično aktiven in tudi v bodoče ne bo, saj mu tega njegov položaj ne omogoča. Je pa potrdil, da je član Pahorjevih Socialnih demokratov.

Daljšo reportažo s kongresa bomo objavili danes popoldan.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojana Šrota Janez Podobnik irena majcen Jakob Presečnik Aleš Primc Novi prvak SLS o aktualnih zadevah Janeza Janše Boško Srečko Pahorjevih

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

SLS v rokah Celjana Bojana Šrota