objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 30. november 2007 ob 13:42

Razvpita Ana Jud sedla na zatožno klop, toda zaslišana ni bila
Za 62.000 evrov odškodnine jo tožita Vzajemna in njen nekdanji direktor Marko Jaklič
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Na civilnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča sta se srečala nekdanji predsednik uprave zdravstvene zavarovalnice Vzajemna Marko Jaklič ter nekdanja novinarka in pisateljica Ana Angela Jud. Ta se je na zatožni klopi znašla zaradi svoje zadnje knjige, Dosje Rokomavhi, ki je veliko prahu dvignila, še preden je sploh izšla. Vzajemna zaradi navedb v knjigi od Judove zaradi domnevne nepremoženjske škode zahteva skoraj 42.000 evrov, Marko Jaklič pa zaradi duševnih bolečin še dodatnih 20.000. Na obravnavi, ki jo je vodila sodnica Vera Gams Premrl, je bil zaslišan Jaklič, medtem ko je Judova dala le začetno izpovedbo, saj je bila obravnava prekinjena in se bo nadaljevala 3. marca, ko bo zaslišana tudi Judova.
"Postopek teče dalje v skladu z zakonom,"
je Jaklič skopo za naš portal pokomentiral prvo obravnavo. Za komentar smo prosili tudi Ano Jud, ki nam je odgovorila, da naj kontaktiramo njeno odvetnico Nino Zidar Klemenčič (mimogrede, omenjena je tudi zastopnica premiera Janeza Janše v tožbi zoper Toneta Ropa). Odvetnica nam je povedala, da se je na zaslišanju Jakliča nesporno pokazalo, da sporna knjiga ni prispevala k zmanjšanju ugleda Vzajemne. Po besedah Klemenčičeve je bila namreč Vzajemna še pred objavo knjige v različnih medijih večkrat napadena zaradi svojega delovanja in odnosa do zavarovancev, medtem ko želi zdaj Jaklič prikazati, da je bila edini krivec za padec ugleda prav Judova. Gre za farso, saj je Jaklič zanikal, da bi članki povzročili škodo družbi, je dejala Nina Zidar Klemenčič in dodala, da bodo kot priče povabili predsednika protikorupcijske komisije Draga Kosa, nekdanjega guvernerja Banke Slovenija Franceta Arharja in nekdanjega prvega moža Zavoda za zdravstveno zavarovanje Fraca Koširja.

Spomnimo. Judova je v knjigi razkrila, da je kot tajna sodelavka policije brez vednosti sogovornikov snemala pogovore glede dejavnosti prvega moža Vzajemne, ki mu pri vodenju družbe očita nepravilnosti in nezakonita dejanja. Policija naj bi ji pri tem pomagala tako, da so ji v torbico všili majhen snemalnik z mikrofončkom.

Prva obravnava bi morala biti že v začetku junija, vendar je bilo sojenje prestavljeno. Judova je bila namreč v tujini, za nameček pa naj bi po takratnem poročanju Direkta zadnji hip prekinila sodelovanje s svojo odvetnico Nino Zidar Klemenčič. Ko sta se obe stranki konec septembra srečali na prvem naroku, je kazalo, da se bosta poravnali, vendar do tega vseeno ni prišlo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Jaklič Ana Angela Jud Vera Gams Premrl Nino Zidar Klemenčič Janeza Janše Toneta Ropa Draga Kosa Franceta Arharja Fraca Koširja.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razvpita Ana Jud sedla na zatožno klop, toda zaslišana ni bila