objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 6. december 2007 ob 16:39

Nova predvolilna strategija LDS: Mitjo Gasparija za mandatarja
Nekdanjega guvernerja in propadlega predsedniškega kandidata forsira Niko Kavčič
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Liberalni demokrati bodo na prihodnjih državnozborskih volitvah za mandatarja predlagali nekdanjega guvernerja Banke Slovenije in neuspešnega kandidata za predsednika države Mitjo Gasparija, trdijo naši viri v LDS. Gaspari, ki je po najnovejših anketah javnega mnenja, tretji najpopularnejši politik v državi, takoj za novim predsednikom države Danilom Türkom in liderjem Socialnih demokratov Borutom Pahorjem, bo poleg predsednice LDS Katarine Kresal, glavna marketinška atrakcija, na katero bodo v predvolilni kampanji, ki se je praktično že začela, stavili eldeesovci. Na volilnih plakatih bo Kresalova, kot nov obraz v slovenski politiki, predstavljala prenovljeno stranko, Gaspari pa kot strokovnjak in kandidat za bodočega mandatarja, ki ni preveč obremenjen z aktivno politiko in celo nečlan stranke. Drugi vodilni eldeesovci, denimo vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč, pa naj bi stali v ozadju kampanje.
Gasparija za mandatarja forsira predvsem Niko Kavčič, vplivni starosta liberalnih demokratov in nekdanji legendarni slovenski bančnik, pa tudi bivši minister, diplomat in Gasparijev prijatelj Borut Šuklje. Kavčič, ki se je ob inavguraciji Kresalove za šefico LDS sprl z Jelkom Kacinom (zaradi nje Kavčič in Kacin že nekaj časa praktično ne govorita), ima v LDS še vedno velik kadrovski vpliv. Na Kavčiča, denimo, se je letos spomladi obrnil tudi prvi mož Deželne banke Draško Veselinovič, ki je poskušal kandidirati za novega guvernerja Banke Slovenije. Kavčič je Veselinoviča sicer sprejel na pogovor, vendar ga ni podprl. Veselinovič pa je zdaj glavni finančni strateg LDS, čeprav ni član stranke in je celo sodeloval na nedavnem kongresu Slovenske ljudske stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitjo Gasparija Danilom Türkom Borutom Pahorjem Katarine Kresal Jožef Školč Niko Kavčič Borut Šuklje Jelkom Kacinom Draško Veselinovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova predvolilna strategija LDS: Mitjo Gasparija za mandatarja