objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 30. marec 2007 ob 12:30

Tri ovadbe zoper ormoškega župnika
Neuradno: šlo naj bi za Albina Žnidaršiča, osumljenega spolnih napadov na mladoletne
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Zoper ormoškega župnika prejeli že tri ovadbe
Okrožno državno tožilstvo na Ptuju je zoper ormoškega župnika, neuradno gre za Albina Žnidariča, ki je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let priprt od začetka februarja, doslej sprejelo že tri ovadbe, in sicer zaradi enakih kaznivih dejanj.
Vodja ptujskega tožilstva Milan Birsa pravi, da o vsebini obtožnice v tem trenutku ne more govoriti, saj preiskovalni postopek še ni končan. Po njegovem mnenju pa ni možnosti, da bi prišlo do krivih obtožb. Ob tem je še dodal, da bi se sodni proces lahko začel v drugi polovici letošnjega leta.
Kot je znano, je bil župnik od 5. februarja priprt v mariborskem priporu, osumljen pa je storitve kaznivega dejanja po tretjem odstavku 183. člena kazenskega zakonika, ki med drugimi tudi duhovnikom prepoveduje zlorabo svojega položaja za spolno občevanje z osebo mlajšo od 15 let, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.
Ptujski preiskovalni sodnik je župnika na prostost spustil 16. marca, potem ko je bila zaslišana priča in je bila odpravljena nevarnost vplivanja na pričo. To je storil kljub zahtevi ptujskega tožilstva, da razširi preiskavo zaradi novih ovadb. Osumljeni župnik se za zdaj ni vrnil v svojo župnijo, kjer po zagotovilih dekana Velike Nedelje, kamor spada ormoška župnija, Žnidarič do zaključka predkazenskega postopka najverjetneje ne bo opravljal pastoralnih dejavnosti.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Albina Žnidariča Milan Birsa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tri ovadbe zoper ormoškega župnika