objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 31. marec 2007 ob 12:50

Prva obsodba v Guantanamu
Sodišče v Guantanamu je Davidu Hicksu določilo precej milo kazen
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po mnenju sodišča v ameriškem vojaškem oporišču Guantanamo na Kubi je teroristični osumljenec David Hicks kriv sodelovanja s teroristi. Hicksa so sicer obsodili na sedem letno zaporno kazen, vendar bo moral v hišnem priporo preživeti le devet mesecev.

Sodišče je Avstralcu dosodilo nižjo kazen zato, ker je na sojenju priznal, da se je v Afganistanu udeležil urjenja v oporiščih Al Kaida in se v času ameriškega napada na Afganistan po terorističnih napadih 11. septembra 2001 dve uri boril na strani talibanov. Po svojih pripovedovanjih se je srečal tudi s prvim možem te teroristične organizacije Osamo Bin Ladnom. V enem izmed oporišč naj bi ga Hicks vprašal, zakaj priročniki za urjenje niso napisani tudi v angleščini.

Na sodišču pa je pričal tudi Rahim al Naširi, ki je osumljen za napad na ameriški rušilec Cole v Jemnu, v katerem je umrlo 17 ameriških vojakov. Naširi je dejal, da je svojo vpletenost v terorizem priznal zato, da bi ga prenehali mučiti. Kot je dejal so ga Američani od leta 2002, ko je bil aretiran, mučili v skrivnih zaporih CIA.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
David Hicks Osamo Bin Ladnom. Rahim al Naširi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prva obsodba v Guantanamu