objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 1. april 2007 ob 19:35

Diplomatska gneča v Izraelu
Nemška kanclerka Angela Merkel in Nany Pelosi iz ameriškega kongresa na obisku v Izraelu
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi se je v okviru svoje turneje po Bližnjem vzhodu najprej ustavia v Izraelu, kjer se je srečala s tamkajšnjim premierom Ehudom Olmertom. Nagovorila pa bo tudi poslance v izraelskem ksenetu, kasneje pa se bo srečala še s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.  Ameriška delegacija bo v okviru turneje po Bližnjem vzhodu obiskala tudi Sirijo, kar so ostro kritizirali v Beli hiši.
Na obisku na Bližnjem vzhodu pa je tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Slednja se je najprej sešla z izraelsko zunanjo ministrico Cipi Livni, nato pa še s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom. Sledilo pa je še eno srečanje z izraelskim premierom Olmertom. Merklova je v imenu Evropske unije, ki ji predseduje v prvi polovici leta 2007, Izraelcem in Palestincem ponudila pomoč pri ponovni vzpostavitvi mirovnih pogajanj. Ob obisku v Ramali ji je Abas dejal, da nova palestinska vlada izpolnjuje zahteve mednarodne skupnosti, vendar se nemška kanclerka z njim ni strinjala.

Kot je dejala, bodo lahko partnerji v mirovnih prizadevanjih le tisti, ki se bodo odpovedali nasilju in sprejeli pravico Izraela do obstoja.

 

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nancy Pelosi Ehudom Olmertom Mahmudom Abasom Angela Merkel Cipi Livni

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Diplomatska gneča v Izraelu