objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 6. april 2007 ob 18:17

Predsednik vlade ponudil pakt o nenapadanju
Janez Janša zaradi političnega miru opozicijo vabi k pripravam na predsedovanje Uniji
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Premier Janez Janša se je v državnem zboru sestal s predsedniki parlamentarnih strank, s katerimi se je za zaprtimi pogovarjal o izzivih, ki čakajo Slovenijo. Na sestanku so dosegli soglasje glede sodelovanja vseh strank pri pripravah na predsedovanje Evropski uniji v prvi polovici prihodnjega leta. Janša jim je predstavil t. i. pakt o nenapadanju. Kot je pojasnil, pa morajo zdaj sodelujoči najkasneje v desetih dneh dati pripombe na ta dokument. Opozicija ima v zvezi s tem kar nekaj pomislekov.
V zvezi z mejo s Hrvaško je koordinacija strank ocenila, da sprejemanje resolucij ni potrebno. "Trenutno nobena resolucija ne prispeva k temu, da bi konkretna odprta vprašanja s Hrvaško hitreje reševali," je dejal Janša in napovedal, da bodo okrepili dvostranska prizadevanja za rešitev odprtih vprašanj. Kot je še dodal, le redke izjeme zavračajo mediacijo v primeru rešitve meje s Hrvaško. So pa bili strankarski veljaki bolj enotni pri "pokrajinskih temah", saj so se po besedah Janše vsi strinjali, da je 14 zgornja meja števila pokrajin. O vprašanju izbrisanih pa je povedal, da je tudi zaradi drugačne geometrije v državnem zboru prišlo do večje pripravljenosti za iskanje rešitev v okviru ustavnega zakona.
[okvir]O vprašanju izbrisanih je Janša povedal, da je tudi zaradi drugačne geometrije v državnem zboru prišlo do večje pripravljenosti za to, da se rešitev išče v okviru ustavnega zakona, vendar pa pod pogojem, da se bolj zbližajo vsebinske rešitve.[/okvir]
Poleg predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija, so se iz vladne strani sestanka udeležili tudi zunanji minister Dimitrij Rupel, notranji minister Dragutin Mate ter minister za lokalno samoupravo in regionalno politiko Ivan Žagar. Kot predsedniki strank so bili prisotni še Janez Podobnik (SLS), Karl Erjavec (Desus) in Andrej Bajuk (NSi). Na sestanku sta se po naših informacijah prvič, odkar so Socialni demokrati na javnomnenjskih lestvicah prevzeli primat, srečala Janša in prvak SD Borut Pahor.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Franceta Cukjatija dimitrij rupel Dragutin Mate Ivan Žagar Janez Podobnik karl erjavec andrej bajuk Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Predsednik vlade ponudil pakt o nenapadanju