objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 16. april 2007 ob 16:45

Tisaj in Plos v upravo, Hajnšek odpadel?
Dokončne odločitve, kdo bodo novi člani vodstva Nove kreditne banke Maribor, še ni
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav so si člani nadzornega sveta še vzeli nekaj časa za premislek glede končne odločitve, kdo bodo novi člani uprave Nove kreditne banke Maribor, smo iz zanesljivih virov izvedeli, da bosta nova člana uprave dva: Darko Tisaj, dosedanji pooblaščenec uprave NKBM (kar smo na portalu že napovedali), in Andrej Plos, strokovnjak za upravljanje rizikov. Iz igre pa naj bi dokočno izpadel Ivan Hajnšek iz družbe MCLine, zasebnega podjetja, ki se ukvarja z iformacijsko tehnologijo, sicer pa mož Melite Forstnenič Hajnšek, urednice Večerove sobotne priloge.
Imenovanje Tisaja in Plosa naj bi bil kompromis med predsednikom uprave NKBM Matjažem Kovačičem, ki velja za kadrovskega mentorja Andreja Plosa, in vodilnima v nadzornem svetu, predvsem predsednikom Danielom Blejcem, in pa ministrom za finance Andrejem Bajukom, ki podpirata Tisaja. Mimogrede, Tisaj je včasih veljal za človeka blizu nekdanjemu predsedniku vlade in LDS Antonu Ropu, njegov strokovni mentor je bil namreč Ropov finančni minister Dušan Mramor. Znano je tudi, da nad Tisajem, ki se je enkrat že potegoval za člana uprave NKBM, ni navdušen Kovačič.


Ivana Hajnška je po naših informacijah forsiral predvsem mariborski župan Franc Kangler (menda zato, da bi prišel do večjega vpliva na časnik Večer), ki se v ožji družbi rad pohvali, da ima pod nadzorom štiri člane nadzornega sveta NKBM. Naši viri trdijo, da se Hajnšek tudi ni najbolje odrezal v pogovorih z nadzorniki, poleg tega je zelo vprašljivo, ali bi sploh dobil bančno licenco, saj na tem področju nima prav nobenih referenc. Je pa zanimivo, da so Hanjška nekateri mediji takorekoč že razglasili za novega člana uprave.
Sicer pa so člani nadzornega sveta zaprosili za pravno mnenje, ali naj (bodoči) člani uprave licenco Banke Slovenije poskušajo pridobijti pred ali po imenovanju za člane uprave.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Plos Ivan Hajnšek Melite Forstnenič Hajnšek Matjažem Kovačičem Danielom Blejcem Andrejem Bajukom Antonu Ropu dušan mramor Franc Kangler

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tisaj in Plos v upravo, Hajnšek odpadel?