objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 21. april 2007 ob 22:39

Kdo bo novi Chirac?
Francozi volijo novega predsednika, favorita pa sta Segolene Royal in Nicolas Sarkozy
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaj tednih predvolilnih kampanj, bodo Francozi volili novega presednika, ki bo nadomestil karizmatičnega Jacquesa Chiraca. Približno milijon od skupaj 44 milijonov francoskih volilnih upravičencev v čezmorskih ozemljih in departmajih na ameriški celini, med katere spadajo tudi francoski izseljenci na zahodni polobli, pa zaradi časovne razlike že volijo danes.

Glasovanje francoskih volilnih upravičencev na ameriški celini dan pred volitvami v matični državi je letošnja novost. V preteklosti so zaradi časovne razlike namreč volivci v departmajih in teritorijih kot so Guadeloupe, Martnique, Francoska Gvajana ter St. Pierre et Miquelon še volili, medtem ko je zmagovalec v Parizu že veselo slavil zmago.

Sodeč po rezultatih zadnjih javnomnenjskih raziskav pred prvim krogom volitev, imata največje možnosti za napredovanje v odločilni drugi krog kandidatka socialistov Segolene Royal in kandidat Unije za ljudsko gibanje (UMP) Nicolas Sarkozy. Med njima je namreč le en odstotek razlike. Možnosti za presenečenja naj bi imela tudi sredinski kandidat Francois Bayrou in kandidat skrajno desne Nacionalne fronte (FN) Jean-Marie Le Pen, ki je že na preteklih volitvah presenetil in se uvrstil v drugi krog.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jacquesa Chiraca Segolene Royal Nicolas Sarkozy Francois Bayrou Jean-Marie Le Pen

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo bo novi Chirac?