objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 5. maj 2007 ob 15:55

Potrč kritiziral aroganco vladajoče koalicije
Po mnenju vodje poslanske skupine SD se koalicija spreneveda pred javnostjo
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Osnovni problem pri novi razdelitvi delovnih mest v parlamentu je za koalicijo sestava nadzornih delovnih teles, je vodja opozicijske poslanske skupine SD Miran Potrč. Večino so si že zagotovili v komisiji za nadzor nad proračunom in komisiji za človekove pravice in enake možnosti, sedaj pa jim "gre najbolj na živce, da nimajo potrebne večine v komisiji za nadzor nad varnostno obveščevalnimi službami", je kritično ocenil Potrč.
Tako v odnosu do nadzornih delovnih teles in v odnosu do dela državnega zbora pa se kaže aroganca sedanje vladajoče koalicije. Ta se po Potrčevem prepričanju spreneveda pred javnostjo in kaže prijazen obraz, istočasno pa deluje tako, da se onemogoča normalno delovanje parlamenta. Potrč je izrazil tudi kritike na račun predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija, ki ni le predsednik koalicije, temveč celotnega državnega zbora. "Najslabše in najbolj nesprejemljivo pa je, da se sprevrača odgovornost za stanje v parlamentu na opozicijo, ko ima koalicija večino in ko ima predsednik pooblastila, da lahko preko glasovanja na kolegiju odločitev sprejme," je dejal Potrč.
Vodja največje koalicijske stranke SDS Jože Tanko pa meni, da koalicijski predlog razdelitve delovnih mest zgolj sledi poslovniku in v ničemer ne posega v pravice opozicije. Po njegovem mnenju za nesprejemom koalicijskega predloga stoji LDS, ki se poskuša maščevati svojim nekdanjim članom, ki so odšli iz njihove poslanske skupine.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miran potrč Franceta Cukjatija jože tanko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Potrč kritiziral aroganco vladajoče koalicije