objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 12. maj 2007 ob 20:04

Za Alenko Gotar navijajo vsi, tudi glasbeni kolegi
Alenka Godec in Saška Lendero sta evforični, Aleš Klinar presunjen, Diana Lečnik zadržana
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Gotar bo drevi v Helsinkih pod zaporedno številko sedem s skladbo Andreja Babiča Cvet z juga zastopala Slovenijo na finalnem večeru Eurosonga. Neposredni televizijski prenos na I. programu TV Slovenija se začne ob 21.00. Gotarjeva se bo pomerila s predstavniki 23 držav, med katerimi so poleg gostiteljice Finske in štirih "velikih financerk" - Francije, Nemčije, Španije in Velike Britanije - tudi Srbija, Makedonija ter Bosna in Hercegovina. Med državami z območja nekdanje Jugoslavije, od katerih se tudi Gotarjeva lahko nadeja največ glasov, se je BiH uvrstila v finale neposredno, Hrvaški in Črni gori pa preboj ni uspel.
"Ponosna sem, da je Slovenija končno v finalu Eurosonga. Naprej gremo z enako energijo in željo, da bi v soboto nastopili po najboljših močeh in ponovno prepričali gledalce," je po uspešni četrtkovi uvrstitvi dejala Gotarjeva. Posebnosti skladbe Cvet z juga so operni vokal ter mešanje popularnih in etno ritmov. Gotarjevo na odru spremljajo vokalisti Polona Furlan, Rudi Bučar, Martina Majerle, Amira Hidič in Andrej Babič.
Po letu 2004, ko so izbor za pesem Evrovizije zaradi velikega števila prijavljenih prvič izvedli v dveh delih, se Slovenija na sklepnem večeru predstavlja prvič. Na minulih predizborih evrovizijske popevke se v finale niso uvrstili duo Platin ter zmagovalca Bitke talentov Omar Naber in Anžej Dežan.
Slovenija se tekmovanja za evrovizijsko popevko udeležuje od leta 1993. Kot samostojna država se je prvič predstavila s skladbo Tih deževen dan skupine 1 X Band. V obdobju samostojne Slovenije sta se najvišje na evrovizijskih tekmovanjih uvrstili Darja Švajger in Nuša Derenda, ki sta leta 2001 oziroma 1995 dosegli sedmo mesto.
V Helsinkih se bodo drevi po vrstnem redu predstavili izvajalci iz naslednjih držav: BiH, Španija, Belorusija, Irska, Finska, Makedonija, Slovenija, Madžarska, Litva, Grčija, Gruzija, Švedska, Francija, Latvija, Rusija, Nemčija, Srbija, Ukrajina, Velika Britanija, Romunija, Bolgarija, Turčija, Armenija in Moldavija.
Pred nocojšnjim finalom smo za mnenje o tem, kako visoko se lahko uvrsti Alenka Gotar, povprašali tudi nekaj znanih slovenskih glasbenikov. Nekateri med njimi so zaradi njenega uspeha že skoraj evforični.

Ena izmed njih je tudi Alenka Godec, ki se ji je zagotovo odvalil velik kamen s srca. Pevka je bil namreč v komisiji za sprejemanje pesmi za Emo 2007, v medijih pa se je morala še nekaj tednov nazaj zagovarjati zaradi domnevnih napak pri izboru skladb. "Ne morete si predstavljati, kako sem vesela. Lepo, da ste se spomnili name, kot članico najbolj popljuvane glasbene komisije v zadnjih mesecih," je za naš portal povedala Alenka Godec, in dodala, da je uvrstitev Gotarjeve v finale dokaz, da na Evrosongu še vedno nekaj šteje tudi dober glas in dobro petje. Dodaja pa, da je zadnja leta na tem tekmovanju nemogoče napovedovati uvrstitve, seveda pa upa na najboljšo.

Tudi Saša Lendero pa navdušenju nad slovenskim polfinalnim uspehom ne zaostaja za Alenko. Nastop Alenke Gotar je spremljala po radiu v avtomobilu, zato je bila toliko bolj pozorna na petje. "Nastop je bil brezhiben, mogoče se je le v prvi kitici videlo, da ima tremo," pravi Saša Lendero. "Še posebej sem vesela zaradi Andreja Babića, ki ji je naredil pesem. Lani je bil tako razočaran, ker nama na Emi ni uspelo zmagati s pesmijo Mandoline, zato je preboj v polfinale zanj zagotovo zadoščenje," nam je zaupala Lenderova. Alenki Gotar pa napoveduje uvrstitev na četrto ali peto mesto.

Aleš Klinar je bil nad Alenknim polfinalnim nastopom presunjen. "Dobesedno zalimalo me je v fotelj," je na pol v šali in na pol zares povedal Klinar, ki meni, da se bomo Slovenci letos uvrstili nekje okoli 15. mesta.
%Joze%
Jože Potrebuješ nam je povedal, da so zaradi Alenkinega uspeha za nekaj minut prekinili snemanje oddaje Na zdravje!. Priznal nam je, da ga je uvrstitev v finale rahlo presenetila, a je bil tega neznansko vesel. "Mislim, da je Slovence po vseh teh letih neuspehov na Evrosongu zajela rahla apatija ,in super, da je Alenki to uspelo prekiniti," je še povedal za naš portal. Gotarjevi napoveduje uvrstitev okoli desetega mesta.

Bolj zadržana je Diana Lečnik, ženski del dua Platin, ki je Slovenijo na Evrosongu leta 2004 zastopal v Turčiji,. Alenkinega uspeha je vesela, njene uvrstitve pa si ni upala napovedati.

Žana, ki je letos z nastopom na Emi lahko nadvse zadovoljna, saj je njena skladba Druga violina prava uspešnica, si je polfinale Evrosonga seveda ogledala. Nad uvrstitvijo v finale je navdušena. "Alenki napovedujem uvrstitev okoli desetega mesta," je še povedala Žana.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
alenka gotar Andreja Babiča Polona Furlan rudi bučar Martina Majerle Amira Hidič Andrej Babič omar naber Anžej Dežan Darja Švajger nuša derenda Alenka Godec saša lendero Andreja Babiča Aleš Klinar Jože Potrebuješ Diana Lečnik zana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za Alenko Gotar navijajo vsi, tudi glasbeni kolegi