objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 16. maj 2007 ob 11:58

Slivnik nadrl Steinbucha in naskočil avstrijske založnike
Čez dva tedna Delov brezplačni Total Tedna; Suzana Kos zapustila Frankla zaradi Novkoviča
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Dela Danilo Slivnik je pred nekaj tedni po telefonu grobo nadrl odgovornega urednika Žurnala Dejana Steinbucha, zaradi nekega članka v Žurnalu, s katerim Slivnik očitno ni bil najbolj zadovoljen. Ko ga je Steinbuch vprašal, ali gre za grožnje, je Slivnik odložil slušalko, pred tem pa zavpil, da bo Steinbuch že dobil svoje. Čeprav je Slivnik znan po tem, da rad telefonari naokoli, če mu članki, ali celo fotografije, niso povšeči (to se je med drugim zgodilo tudi poslancu in kolumnistu Financ Tonetu Ropu), pa živčnost, ki ga zadnje čase evidentno daje, mnogi pripisujejo tako imenovani konsolidaciji lastništva Dela, ki ga je v zadnjem mesecu opravila Pivovarna Laško, pa tudi o najnovejšim nesoglasjem med njim in predsednikom vlade Janezom Janšo; toda več o tem v petek.
Vsekakor pa Slivnik pripravlja velik napad na avstrijsko založniško hišo Styria Medien AG, oziroma njen brezplačni tednik Žurnal, v enaki meri pa tudi na Žurnalovo največjo konkurenco, brezplačni tednik Dobro jutro, ki ga prav tako izdajajo Avstrijci, tiskarna Leykam iz Gradca. V petek, 1. junija, namreč izide Delov brezplačni tednik Total Tedna (TT), katerega urednica je Urša Izgoršek, dosedanja namestnica odgovorne urednice Nedela Romane Dobnikar Šeruga. Njen namestnik na Totalu Tedna bo Dušan Malovrh, novinar in urednik Slovenskih novic. Nazadnje je delal na razmeroma hitro propadlem Delovem tedniku Več, katerega šefa sta bila Bojan Budja in Marjan Bauer, urednik Bulvarja in odgovorni urednik Slovenskih novic. Izgorškova si je za namestnika najbolj želela urednika centralne redakcije Slovenskih novic, Gregorja Kališnika, vendar je ponudbo odklonil. Uredništvo TT so v Delu plasirali v drugi nadstropje prizidka.
Kljub temu, da se je zapletlo pri nulti številki (menda bi morala iziti 10. maja, pa je ni od nikoder), se po 8-stranskem layoutu, ki so ga Delovi tržniki ambiciozno ponujali oglaševalskim agencijam, že vidi, da bo TT lepši in sodobnejši brezplačnik od Žurnala in Dobrega jutra, vsebinsko pa deluje prejkone kot sračje gnezdo. Vsega po malem, od kozmetike do potovanj in že trikrat prežvečenih tračev; definitivno nič izvirnega. Za nameček lahko pričakujemo še multipraktično kolumno kakšne Vesne Milek.

TT bo začel izhajati v nakladi 350.000 izvodov, na slovenska gospodinjstva pa ga bodo plasirali s pošto in Delovo distribucijo. Avstrijska brezplačnika nameravajo spodnesti pri oglaševalcih, ki naj bi se raje odločali za oglaševanje v bolj všečnem in nenazadnje slovenskem izdelku.
Mimogrede: Danilu Slivniku poslovni obračun s Styrio pride še kako prav; na Avstrijce je namreč besen že od prej, ker niso hotelu kupiti njegov tednik Mag, natančneje, Styria bi ga sicer kupila, vendar ne po tako naviti ceni, kot je hotel Slivnik. Od tod tudi nenehni srditi obračuni Magovih piscev z vodilnimi možmi Styrie, na čelu s Klausom Schweighoferjem.

Styria in Goran Novkovič, odgovorni urednik nastajajočega časnika Žurnal24(ur), pa pridobivata nove kadre. Odpoved na Financah je uredniku in direktorju Petru Franklu dala novinarka Suzana Kos, ki se seli na Obalo, kjer bo prevzela vodenje regionalnega centra Styrie v Kopru. V Mariboru pa naj bi uredništvo Novkovičevega časnika prevzel Sašo Pukl, bivši odgovorni urednik brezplačnika Dobro jutro in športni urednik na Večeru. Pukla, ki – tudi zaradi sorodstvenih povezav - sodi v najožji mariborski novinarski klan Milana Predana Pipija in Darke Zvonar Predan, direktorja Večera in urednice Večerove notranje politike, na Styrio snubi direktor Žurnala, v Ljubljani živeči Mariborčan Sani Dolar.Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
danilo slivnik Dejana Steinbucha Tonetu Ropu Janezom Janšo Urša Izgoršek Romane Dobnikar Šeruga Dušan Malovrh Bojan Budja Marjan Bauer Gregorja Kališnika Vesne Milek Klausom Schweighoferjem goran novkovič Petru Franklu suzana kos Sašo Pukl Milana Predana Pipija Darke Zvonar Predan Sani Dolar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slivnik nadrl Steinbucha in naskočil avstrijske založnike