objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. maj 2007 ob 22:23

Tudi Podobnik je za Peterleta
Lojze Peterle postaja kandidat za predsednika države vseh pomladnih strank
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Podobnik: Čas je za desnosredinskega predsednika
Izvršilni odbor SLS se je na današnji seji odločil, da bo svetu stranke predlagal, naj podpre kandidaturo Lojzeta Peterleta za predsednika države. O dokončni podpori bo svet stranke odločal na eni izmed prihodnjih seji, je med sejo IO novinarjem povedal predsednik SLS Janez Podobnik. "Menim, da je dozorel čas, da po treh mandatih Slovenijo vodi politična osebnost, ki se navdihuje v nekaterih desnosredinskih političnih vrednotah," je še dodal prvak SLS.
Razlogi za podporo Peterletove kandidature so po Podobnikovih besedah v tem, da je Peterle znana politična osebnost v Sloveniji in človek, ki je bil eden ključnih akterjev slovenske osamosvojitve. Peterle je tudi eden izmed "najbolj poznanih političnih osebnosti v evropskih političnih krogih in menimo, da ima vse potrebne vrline, da bo dober predsednik Slovenije," je povedal Podobnik.
Predsednik SLS je sicer prepričan, da je slovenska politika v "desnosredinskem polu" pokazala veliko zrelost, ko se je odločila, da podpre kandidaturo enega kandidata. "Tako ravnajo modri politiki," je prepričan Podobnik. V dogovoru z njim se bomo v prihodnjih dneh sestali na organih stranke, je dodal.
Kot je znano, so Peterletovo kandidaturo podprli v njegovi matični stranki NSi. Njegovo kandidaturo je sicer podprl tudi IO največje parlamentarne stranke SDS. O dokončni podpori Peterletu pa bo svet SDS odločal v petek.
Evropski poslanec ter predsednik prve demokratično izvoljene slovenske vlade in dvakratni zunanji minister je svojo kandidaturo na volitvah za predsednika republike, ki bodo jeseni, napovedal že novembra lani. Kandidirati namerava s podporo skupine volivcev.
Poleg Peterleta so morebitno kandidaturo sicer doslej napovedali še predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl in predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc. Razplet predsedniške volilne tekme bo odvisen tudi od predsednika SD poslanca v Evropskem parlamentu Boruta Pahorja. Kot je že večkrat poudaril, je pripravljen kandidirati za predsednika republike, če bo užival zaupanje in podporo stranke za tako odločitev.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Lojzeta Peterleta Janez Podobnik Zmago Jelinčič Plemeniti Monika Piberl Darko Krajnc Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi Podobnik je za Peterleta