objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Sobota, 19. maj 2007 ob 11:31

Laibach: Let freedom rise!
Eber, Salliger, Dachauer in Keller so se v ljubljanske Križanke vrnili po desetih letih
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Petkov nastop skupine Laibach v ljubljanskih Križankah je, po šopku slovenskih partizanskih pesmi, uvedla skladba iz aktualnega albuma Volk America. Skupina je preigrala skorajda celotno zakladnico (pre)interpretacij nacionalnih himen iz omenjenega albuma. V drugem delu sicer uro in pol trajajočega koncerta so se Laibach posvetili starejšim uspešnicam. Nastop zasedbe so popestrile tudi vizualije, ki so se tematsko navezovale na posamezne skladbe.
V ravno prav zasedenem poletnem gledališču Križank so Laibach postregli z večino skladb iz aktualnega albuma Volk. Kot spremljevalna vokalistka je nastopila Mina Špiler (Melodrom), ki se ji je proti koncu prvega dela koncerta na odru pridružil tudi pevec skupine Silence Boris Benko. Skladbe so dopolnjevale pomenljive videoprojekcije. Prvi del šova se je sklenil s himno NSK.
Po ovacijah občinstva so se Laibach vrnili na oder. V drugem delu nastopa so se posvetili starejšim uspešnicam. Temu primerno se je predrugačila tudi zasedba na odru. Kot spremljevalni vokalistki sta nastopili članici skupine Make up 2 Eva Breznikar in Nataša Regovec. Med drugimi je bilo mogoče prisluhniti skladbam Achtung, Tanz mit in Alles gegen alles. Esklamacijam občinstva je sledil bis, koncert pa se je v velikem slogu zaključil s poklonom vseh nastopajočih.

Člani zasedbe Laibach se že od samega začetka delovanja skupine predstavljajo s sinonimi Eber, Salliger, Dachauer in Keller, za katerimi se skriva več ustvarjalcev. Na petkovem koncertu so poleg pevca Milana Frasa in zgoraj omenjenih nastopili še Primož Hladnik na klavirju, Luka Jamnik na sintetizatorjih, Damjan Bizilj na dodatnih klaviaturah ter Janez Gabrič na bobnih.
Laibach so se sicer v Križanke v petek vrnili po desetih letih, oboževalci skupine pa zagotovo pomnijo nastop zasedbe v prostorih Viba filma leta 2003, v sklopu turneje albuma Wat.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mina Špiler Boris Benko Eva Breznikar Nataša Regovec Milana Frasa Primož Hladnik Luka Jamnik Damjan Bizilj Janez Gabrič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Laibach: Let freedom rise!