objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 27. maj 2007 ob 09:44

Kljub navijanju Urške Bačovnik italijanski brezdomci premagali naše
Spektakel v malem nogometu na Prešercu popestrila tekma med vlado in medijskimi zvezdniki
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković je pred tekmo na tribuni zabaval Urško Bačovnik in premiera Janeza

V malonogometnem spektaklu na Prešernovem trgu v Ljubljani, se je slovenska reprezentanca "kraljev ulice" javnosti prvič uradno predstavila na nogometni tekmi z italijanskimi brezdomci. V okviru priprav na julijsko svetovno prvenstvo v malem nogometu za brezdomce na Danskem pa so Italijani žal prepričljivo s 5:1 (2:1) ugnali domačo izbrano vrsto.


				Skupno poziranje slovenske in italijanske malonogometne reprezentance brezdomcev, pred tekmo, kjer so slavili Italijani s 5 proti 1. (Foto: Sta)<br>
			Skupno poziranje slovenske in italijanske malonogometne reprezentance brezdomcev, pred tekmo, kjer so slavili Italijani s 5 proti 1. (Foto: Sta)

V nasprotju z zadnjim kvalifikacijskim turnirjem, ko je v Celju pod budnim očesom selektorja Aleša Čeha in njegovega pomočnika Željka Milinoviča, zadnje kandidate v boju za uvrstitev na končni seznam osmerice najboljših dodobra namočil dež, so se člani slovenske malonogometne reprezentance brezdomcev v mestnem središču na Prešernovem trgu tokrat namakali v lastnem potu, saj je temperatura kazala krepko čez 30 stopinj Celzija. To pa ni bila ovira, da si je prireditev, obogateno s spremljajočim glasbenim programom, ogledala pisana in predvsem številna množica gledalcev.
Največ zanimanja je bilo za osrednji dogodek, tekmo med obema reprezentancama, ki so jo Slovenci začeli nadvse spodbudno z zadetkom v prvi minuti, a nato obstali, tako da so sosedje iz Italije hitro prevesili tehtnico na svojo stran in na koncu tekmo tudi prepričljivo dobili. Selektor slovenske izbrane vrste, ki je svojim izbrancem med polčasom najbolj očital nezbranost, je po tekmi dejal: "Dobro smo začeli, a nam je potem zmanjkalo moči. Sicer sem po le nekaj dnevih skupnega treninga, kjer smo pozornost posvečali predvsem osnovam nogometne igre, zadovoljen. Zdaj bo treba še veliko dela na telesni pripravljenosti."
Z današnjo zgodovinsko tekmo se je za slovenske reprezentante končal prvi del priprav, vnovič pa se bodo zbrali teden dni pred odhodom na SP, ki bo konec julija. Sicer pa je SP brezdomcev v nogometu mednarodni pilotni projekt, ki promovira pozitivno moč športa pri skrbi za bSašo Stikovičrezdomce po celem svetu. Socialna integracija skozi šport je namreč ena od najbolj uspešnih prijemov in strategij v mnogih državah po svetu. Tovrstni program skozi šport omogoča integracijo oziroma ponovno vključitev v družbo ljudem, ki so na robu preživetja. Dokaz temu je tudi zadnje svetovno prvenstvo na Škotskem pred dvema letoma, ki je 77 odstotkom od vseh 500 igralcev za vedno spremenilo življenje. Vključili so se namreč v izobraževalne programe, našli zaposlitev in dom ter se rešili drog oziroma alkohola.


				Janković in Janša v enem izmed duelov med nogometno igro, ki se je končala neodločeno, 6 proti 6. (Foto: Sta)<br>
			Janković in Janša v enem izmed duelov med nogometno igro, ki se je končala neodločeno, 6 proti 6. (Foto: Sta)

Čeprav v precej drugačni izvedbi, so svoj pečat dogodku in projektu v celoti dodali slovenski politiki, ki so se v nogometnem srečanju pomerili z ekipo slovenskih gospodarstvenikov in znanih Slovencev. Barve ekipe predstavnikov vlade so branili premier Janez Janša, ki je izvedel tudi začetni udarec reprezentančne tekme, Milan Zver, Andrej Vizjak, Mitja Bricelj, Marjan Hribar, Dimitrij Piciga, v pomoč pa jim je priskočil tudi nekdanji nogometaš Miran Pavlin. Gospodarstvenike in znane Slovence pa so zastopali ljubljanski župan Zoran Janković, Dejan Turk, Herman Schuerinfer, Tomaž Grm, Sašo Udovič, Jure Košir in Robert Pešut - Magnifico. Prav slednji je v enem od duelov začutil vso resnost tekme, ki sta ju pokazali obe ekipi, čeprav se je na koncu izšlo prijateljsko z izenačenim izidom 6:6 (3:3).

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleša Čeha Željka Milinoviča Janez Janša milan zver Andrej Vizjak mitja bricelj Marjan Hribar Dimitrij Piciga Miran Pavlin zoran janković Dejan Turk Herman Schuerinfer Tomaž Grm Sašo Udovič Jure Košir Robert Pešut - Magnifico

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kljub navijanju Urške Bačovnik italijanski brezdomci premagali naše