objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 29. maj 2007 ob 22:40

Slovenska Miss Universe Tjaša Kokalj je najlepša Evropejka!
Objavljamo posnetek razglasitve najlepših petnajst, med njimi tudi naše lepotice
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Tjaša Kokalj je po mnenju žirije, ki je med 76 kandidatkami z vsega sveta v ponedeljek zvečer v mehiškem glavnem mestu izbirala letošnjo Miss Universe, enajsta najlepša na svetu. 21-letni Ljubljančanka je tako postala prva slovenska lepotica, ki ji je na katerem od svetovnih lepotnih tekmovanj uspelo priti v ožji izbor.

Postavna svetlolaska, ki so ji člani žirije dodelili 8.163 točk, zmagovalka Riyo Mori jih je dobila 9.599, je že pred finalnim izborom naredila zelo dober vtis in očarala nekaj tujih novinarjev. Na spletni strani www.globalbeuties.com so na primer zapisali, da jih naša misica spominja na mlado Olivio Newton John in da se Sloveniji najverjetneje prvič v zgodovini Miss Universe obeta mesto v finalu. Tjaša se je dobro izkazala pri izhodu v kopalkah, dostojanstveno pa je predstavila tudi modro večerno obleko, delo oblikovalke Diane Kotnik Lavtižar.
Lepotica se je takoj po finalu na hitro javila domačim. Povedala je, da je presrečna in da si želi čimprej vrniti domov, saj že močno pogreša družino. Zagotovo jo že nestrpno pričakuje tudi njen fant Klemen Jerala.

Mirne duše lahko rečemo, da je bilo letošnje tekmovanje za krono Miss Universe eno bolj pestrih. Poleg Tjaše se je med najlepših petnajst in kasneje še med najlepših deset uvrstila tudi Miss Tanazineje. Ta država je na na tem lepotnem tekmovanju sodelovala prvič, njihova sloka lepotica Flaviana Matata, po izobrazbi elektroinženirka, pa je obenem prva misica z obrito glavo. Novinarjem je povedala, da je kot žensko ne določajo ne obleka ne lasje, ampak je naravna afriška lepotica. Enakega mnenja je bila očitno tudi Zahra Redwood, Miss Jamajke, ki se je po lepotnem odru sprehodila s takoimenovanimi dreadlocksi in oblečena v majico s podobo Boba Marleya.

Od tekmovanja pa je odstopila švedska lepotica Isabel Lestapier Winquist. Organizator švedskega tekmovanja Panos Papadopulous je pojasnil, da izbor ponižuje ženske. Švedi se kljub temu lahko pohvalijo, da so na tem tekmovanju zmagali že trikrat, nazadnje leta 1984.

Slab začetek, dober konec, je pregovor, s katerim se zagotovo strinja tudi Miss ZDA Rachel Smith. Najprej jo je mehiško občinstvo glasno izžvižgalo in tako pokazalo nestrinjanje z aktualno ameriško politiko do priseljencev. Z glasnim prigovarjanjem jih je umirila šele voditeljica Vanessa Minillo. Kasneje se je Američanka v središču pozornosti znašla še enkrat, ko je na predstavitvi večernih oblek prav nesrečno telebnila. Vseeno je tekmovanje končala na petem mestu, za nagrado pa je dobila 1000 dolarjev in kipec, ki so ga izdelali v Steklarni Rogaška.

Enkratnega uspeha Tjaše Kokalj pa sta se razveselili tudi Nataša Pinoza, lanskoletna Miss Universe in Sabina Remar, ki je bila za Miss Universe okronana leta 2004. "Hudooo! Kako sem vesela!," je za naš portal uvrstitev Tjaše na enajsto mesto pokomentirala Remarjeva, ki se je svetovnega finala udeležila v glavnem mestu Ekvadorja Quito. "Spomnim se, da sem takrat spoznala tudi Donalda Trumpa, ki je lastnik licence za to lepotno tekmovanje. Na dan finalnega izbora je prišel v garderobo in me poiskal. Z njim je bila tudi Melanija Knavs, ki pa je bila precej bolj zadržana in z menoj ni želela govoriti slovensko," se spominja Remarjeva.

Zakaj pa je po njenem mnenju ravno Tjaša tista Slovenka, ki ji je uspelo?  "Mislim, da je bila na pravem mestu ob pravem času in da je ustrezala letošnjemu trendu lepote," nam je razložila Sabina. Miss Universe 2006 Nataša Pinoza pa je prepričana, da je Tjaši k uspehu pomagalo tudi dobro znanje španskega jezika. "Vsem bodočim kandiatkam za Miss Universe predlagam, da se začnejo učiti španskega jezika, ki jim bo poleg lepote pomagal do boljše uvrstitve," priporoča Nataša, ki se je udeležila svetovnega finala v Los Angelesu.

Naša ambasadorka lepote Tjaša Kokalj, z njo je bila v Mehiki tudi Miss Universe 2002 Polona Baš, se v Slovenijo vrača v sredo zvečer. Njen prihod na brniško letališče bo seveda spremljala tudi naša ekipa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tjaša Kokalj Riyo Mori Olivio Newton John Diane Kotnik Lavtižar Klemen Jerala Flaviana Matata Zahra Redwood Boba Marleya Isabel Lestapier Winquist. Panos Papadopulous Rachel Smith Vanessa Minillo Nataša Pinoza Sabina Remar Donalda Trumpa Melanija Knavs Nataša Pinoza Polona Baš

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenska Miss Universe Tjaša Kokalj je najlepša Evropejka!