objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Petek, 1. junij 2007 ob 07:58

Zraven naj bi šli Celjani in Hrvati
Vlada predlagala Maribor za evropsko prestolnico kulture, župan Franc Kangler evforičen
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Maribor si zasluži, da postane evropska prestolnica kulture. Mesto bo s tem doživelo pravo kulturno eksplozijo, je po današnji odločitvi vlade, da pristojnim institucijam EU za naslov Evropska prestolnica kulture 2012 predlaga mestno občino Maribor, v izjavi za medije povedal mariborski župan Franc Kangler. Kot je poudarilMaribor, odločitev vlade razume predvsem kot nagrado za trud, ki ga je mesto v minulih letih vložilo v svojo kulturno prepoznavnost.
Kandidatura Maribora ni le projekt mesta, temveč celotne države, saj gre za kulturno in siceršnjo prepoznavnost Slovenije v svetu, je opozoril Kangler. Ob tem je izrekel zahvalo partnerskim mestom v projektu - Ptuju, Velenju, Slovenj Gradcu, Murski Soboti in Novemu mestu, ter vsem ostalim, ki so sodelovali pri pripravi kandidature.
"Pričakujem, da se bo projektu pridružilo še katero mesto, predvsem Celje. Interes za sodelovanje pa obstoja tudi na hrvaški strani," je dodal župan mesta ob Dravi.
Zadovoljstvo nad odločitvijo vlade je izrazil tudi mariborski podžupan Andrej Verlič. Po njegovih besedah je pred mestom "pet zanimivih let ustvarjanja". "Veselim se izzivov, ki so postavljeni pred mariborske kulturne ustvarjalce. Prepričan sem, da bo Maribor po letu 2012 drugačen. Tako po načinu razmišljanja, po infrastrukturi, kot tudi po priložnostih, ki ji bo nedvomno izkoristil," je dodal Verlič.
Kangler je za ponedeljek napovedal novinarsko konferenco v ljubljanskem hotelu Union. Poleg predstavnikov mestne občine Maribor se je bodo udeležili tudi predstavniki petih partnerskih mest, Kangler pa upa tudi na udeležbo ministra za kulturo Vaska Simonitija.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Andrej Verlič Vaska Simonitija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zraven naj bi šli Celjani in Hrvati