objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 2. junij 2007 ob 06:05

Homoseksualci posiljujejo moške, da bi jih okužili z virusom Hiv
Najprej so jih omamili, potem spolno zlorabili, nekaterim pa vbrizgavali okuženo kri
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nizozemce te dni vznemirja novica, da naj bi skupina HIV pozitivnih homoseksualcev omamila in nato posilila več moških ter jih tako namerno okužila s smrtonosnim virusom. Afera, ki polni prve strani vseh nizozemskih medijev, je prišla v javnost v sredo, ko je policija sporočila, da je pred dvema tednoma aretirala tri HIV pozitivne istospolno usmerjene moške, ki jih je več domnevnih žrtev obtožilo posilstev in namerne povzročitve telesnih poškodb.
Obtoženi naj bi žrtve privabljali preko spletnih klepetalnic, namenjenih spoznavanju istospolno usmerjenih. Potem ko so jih omamili, so jih spolno zlorabili, nekaterim pa naj bi celo vbrizgavali okuženo kri. Policija je aretirala še četrtega moškega, ki naj bi omenjeno trojico oskrboval s tako imenovanimi plesnimi drogami, kot sta ecstasy in GHB, sicer znan kot "date rape" droga.
Kot je povedal vodja policije v mestu Groningen na severu države Ronald Zwarter, sta dva osumljenca, stara 33 in 48 let, zločine že priznala. Kot motiv sta navedla vzburjenje, ki sta ga ob tem doživljala, poleg tega pa naj bi se s tem, ko bi se povečalo število okuženih s HIV, povečale tudi njune možnosti za nezaščitene spolne odnose. V primeru obsodbe obtoženim grozi do 16 let zapora.
Primer je močno vznemiril Nizozemce in med drugim sprožil razpravo o njihovi relativno liberalni spolni kulturi, vključno z navajanjem številk, ki naj bi dokazovale, da pogoste homoseksualne orgije ogrožajo javno zdravje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ronald Zwarter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Homoseksualci posiljujejo moške, da bi jih okužili z virusom Hiv