objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 5. junij 2007 ob 19:01

Iskanje tretjega podpredsednika državnega zbora začasno ustavljeno
Zaradi izgovorov in ugovorov koalicije v SD zaenkrat ne bodo imenovali kandidata
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanska skupina Socialnih demokratov (SD) do nadaljnjega ne bo predlagala kandidata za podpredsednika državnega zbora, je napovedal vodja poslanske skupine Miran Potrč. Tako so se odločili, ker na podlagi dveh neuspešnih glasovanj ugotavljajo, da koalicija očitno ni pripravljena priznati pravice predlaganja kandidata poslanski skupini SD in izvolitve tistega, ki ga je ta predlagala. Kot je povedal Potrč, koalicija očitno želi, da "ali sploh nimamo podpredsednika oziroma da je izvoljen tisti kandidat, ki se zdi ustrezen poslancem koalicije". Na takšen položaj pa poslanska skupina SD ni pripravljena pristati, saj so prepričani, da dosedanji izgovori in ugovori koalicije glede predlaganih kandidatov niso utemeljeni.
Ta odločitev pa po Potrčevih besedah ne pomeni, da bi sedaj kandidata na to mesto lahko predlagala druga največja opozicijska skupina. Po poslovniku to mesto izrecno pripada največji opozicijski poslanski skupini, je pojasnil Potrč. Ponedeljkovo pismo vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka predsedniku SD Borutu Pahorju in dejstvo, da se Tanko ni obrnil na njega samega, pa po Potrčevem mnenju kaže na stisko, v kateri se SDS nahajajo. "Niso sposobni več stvari normalno v okviru DZ reševati in mislijo, da jih bo kdo namesto njih reševal na strankarski ravni," je pismo komentiral Potrč, ki pa konkretnih vprašanj iz pisma ni želel komentirati direktno, saj se Tanko ni obrnil nanj.
Sicer pa poslance SD ne bi presenetilo niti, če bi koalicija zahtevala zamenjavo predsednika preiskovalne komisije, ki preiskuje nakup oklepnih vozil 8X8, Milana M. Cvikla. Razlog za to, da je koalicija zadnje čase pogosto kritična do dela poslancev SD, pa je po Potrčevem mnenju v tem, da ji popolna oblast v državnem zboru polzi iz rok in da prihaja do nesoglasja v okviru vladajoče koalicije o nekaterih pomembnih vprašanjih. Prav tako pa se povečuje tudi njihova nervoza, saj SDS izgublja podporo javnega mnenja, je še ocenil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miran potrč Jožeta Tanka Borutu Pahorju Milana M. Cvikla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Iskanje tretjega podpredsednika državnega zbora začasno ustavljeno