objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 10. junij 2007 ob 08:26

Vodstvo stranke mu je odsvetovalo predsedniško kandidaturo
Na današnji klavzuri vodstva SD je Borut Pahor napovedal, da se bo odločil do 29. junija
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Ožje vodstvo Socialnih demokratov (SD) je na klavzuri v Ljubljani razpravljalo o morebitni kandidaturi predsednika stranke in poslanca v Evropskem parlamentu Boruta Pahorja za predsednika države na jesenskih volitvah. Vodstvo stranke je Pahorju svetovalo, naj ne kandidira za predsednika, temveč naj stranko raje popelje na parlamentarne volitve prihodnje leto. Pahor bo svojo odločitev predvidoma sprejel pred sejo predsedstva stranke, ki bo 29. junija.
Ožje vodstvo je sicer na današnji klavzuri dalo Pahorju proste roke glede odločitvi o morebitni kandidaturi. Stranka namreč Pahorju ne more vsiliti odločitve o njegovi kandidaturi, je na tradicionalnem srečanju SD v Mostecu za Slovensko tiskovno agencijo povedal podpredsednik SD Igor Lukšič in dodal, da bo predsedstvo spoštovalo Pahorjevo odločitev.
Pahor bo tako stranki svojo odločitev sporočil nekaj dni pred sejo predsedstva, in sicer po tem, ko bo zaključil turnejo po Sloveniji. "Nič se mi ne mudi. Za nas ni bistveno, da bo odločitev hitra, temveč da bo prava," je v povedal prvak Socialnih demokratov. Pretehtal bo vse razloge, ki jih je danes na klavzuri "slišal za in proti kandidaturi", dodaja.
#pahor#
Kot je znano, je Pahor konec marca javnosti sporočil, da se je pripravljen podati v predsedniško tekmo, vendar le, če bi užival zaupanje "najožjih sodelavcev in volivcev". "Tej osebni želji pa sem se pripravljen odreči, če takšne podpore ne bo," pa je 3. aprila povedal ob predsedstvu stranke. Pahor je nato v začetku maja napovedal, da bo o kandidaturi za predsednika republike odločilo predsedstvo stranke. "Javnost pa že pozna mojo intimno odločitev, da sem pripravljen kandidirati," je takrat dejal Pahor.Javnomnenjske raziskave sicer kažejo, da bi Pahor, v primeru kandidiranja, postal tretji predsednik samostojne Slovenije. Tudi po zadnji raziskavi Politbarometer so anketiranci največ podpore namenili prav Pahorju (31 odstotkov), na drugo mesto pa se je uvrstil poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle s 24 odstotki. V primeru, da bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Pahor in Peterle, bi Pahor dobil 51 odstotkov glasov, Peterle pa 32.
#marko#
#cvikl#
SD bo sicer do začetka poletnih počitnic pripravila preambulo alternativnega vladnega programa. V njej bodo poudarili drugačen vzorec političnega obnašanja, višjo kulturo dialoga in zelo jasne programske usmeritve vlade za nadaljnje štiriletno obdobje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Igor Lukšič lojze peterle

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vodstvo stranke mu je odsvetovalo predsedniško kandidaturo