objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Sobota, 23. junij 2007 ob 09:50

Začel se je letošnji festival Lent
Prvi zapel Oliver Dragojević, sledi 400 koncertov, pričakujejo pol milijona obiskovalcev
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina sta včeraj, točno opoldne, na Grajskem trgu slovesno dvignila festivalsko zastavo pred začetkom 15. mednarodnega festivala Lent ter s tem naznanila, da se prireditev z večernim uradnim odprtjem lahko začne. Prvič v 15 letih je mariborski župan oblast na festivalskih prireditvah za 16 dni v roke predal Rukavini in njegovim sodelavcem, ki bodo skrbeli za organizacijo festivalskega dogajanja.
Kangler, ki je na slovesni dvig zastave prišel v spremstvu vseh treh podžupanov in nove šefice kabineta, Urške Jerenec, je pred uradnim dejanjem opomnil, da letošnja 15-letnica festivala pomeni tudi obdobje, odkar so se v Mariboru začeli zavedati, da zmorejo in želijo narediti korak naprej v ustvarjanju na področju kulture. Kot je dejal, so bili prav festival in drugi kulturni dogodki, ki se v mestu vrstijo skozi vse leto, podlaga za odločitev, da se bo Maribor potegoval za naziv Evropske prestolnice kulture v letu 2012, kar mu bo po Kanglerjevih besedah tudi uspelo.
Prvi človek festivala ob Dravi Vladimir Rukavina je ob simbolični predaji oblasti s strani mariborskega župana povedal, da bo to "moč" skušal dobro uporabiti, zanesljivo pa predvsem v dobrobit mesta in Mariborčanov. Ob tem je med novostmi, ki bodo po njegovem pritegnile največ pozornosti, izpostavil predvsem oživitev festivalskega dogajanja v Mestnem parku, kjer bodo večinoma potekale prireditve za družine, predvsem pa razne delavnice za otroke.

Letošnji festival Lent, ki velja za največji poletni festival v Sloveniji, se je zvečer začel z večernim koncertom Oliverja Dragojeviča na velikem plavajočem odru na Dravi, trajal pa bo do 7. julija. V 16 dneh se bo na različnih odrih in drugih prizoriščih v središču Maribora zvrstilo blizu 400 koncertov, opernih, gledaliških, folklornih in baletnih predstav ter drugih kulturnih dogodkov. Skupaj naj bi se prireditev udeležilo več kot pol milijona obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Vladimir Rukavina Urške Jerenec Oliverja Dragojeviča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Začel se je letošnji festival Lent