objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 26. junij 2007 ob 06:13

Največ bi jih volilo Pahorjeve Socialne demokrate
Javnomnenjska raziskava političnega trga v Sloveniji; junij 2007
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Če bi bile v nedeljo volitve za predsednika države, bi se po raziskavi oddelka za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine, v drugi krog volitev uvrstila Borut Pahor, z 32 odstotki glasov in Lojze Peterle, s 23 odstotki glasov. Na tretjem mestu se je znašel aktualni predsednik države Janez Drnovšek, ki bi ga volilo 16 odstotkov anketiranih.

Volitve predsednika države

Volitve v državni zbor

Največ glasov v primeru volitev političnih strank za državni zbor to nedeljo bi dobili Socialni demokrati (SD), volila bi jih slaba tretjina anketiranih (30,9). Sledi Slovenska demokratska stranka (SDS), ki bi jo volila petina vprašanih (20,0) in Liberalna demokracija Slovenije (LDS), ki bi prejela slabih deset odstotkov glasov (9,1). Slovenska nacionalna stranka (SNS) bi dobila 6,9, Nova Slovenija (NSi) 3,3, stranka upokojencev DESuS 2,2 in Slovenska ljudska stranka 1,8 odstotkov.  
Javnomnenjsko raziskavo o politični klimi v Sloveniji na vzorcu 1.000 naključno izbranih polnoletnih prebivalcev Slovenije je med 18. in 21. junijem 2007 opravila SPEM Komunikacijska skupina.

Podatki o raziskavi
Ciljna javnost: polnoletni prebivalci (18+ let) Slovenije
Vzorec: kombinacija naključnega sistematičnega (po telefonskem imeniku – TIS) in kvotnega vzorca (po starosti, izobrazbi, spolu in regiji)
Velikost vzorca: 1.000 anketiranih
Standardna napaka vzorca za N=1.000 pri 95 odstotni stopnji zanesljivosti je +/- 3,1 odstotne točke
Metoda zbiranja podatkov: telefonsko anketiranje
Datum zbiranja podatkov: 18.06.-21.06.2007
Oddelek za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine je član mednarodne organizacije ESOMAR (The World Organisation for Enabling Better Research into Markets, Consumers and Societies) in s tem podpisnik etičnega kodeksa javnomnenjskega in tržnega raziskovanja.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor lojze peterle Janez Drnovšek Volitve predsednika države volitve v državni zbor Podatki o raziskavi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Največ bi jih volilo Pahorjeve Socialne demokrate