objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 26. junij 2007 ob 07:11

Antona Ropa in Iztoka Podbregarja bodo zaslišali ločeno
Danes Gantarjeva komisija DZ o domnevnem prisluškovanju Janši in Sanaderju
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik komisije DZ za nadzor obveščevalnih služb Pavel Gantar (NP) je za danes popoldan sklical sejo, na katero je na ločena pogovora povabil poslanca SD Antona Ropa in nekdanjega direktorja Sove Iztoka Podbregarja. Namen njunega pričanja je pojasniti podrobnosti navedb, da naj bi se pred državnozborskimi volitvami leta 2004 takratni opozicijski lider Janez Janša in hrvaški premier Ivo Sanader dogovarjala o insceniranju incidentov v Piranskem zalivu, o čemer je Sova seznanila takratnega premiera Ropa.
Da naj bi Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) leta 2004 posnela več telefonskih pogovorov med predsednikom hrvaške vlade in tedanjim opozicijskim vodjem, sedanjim slovenskim premierom Janezom Janšo, je najprej poročal časnik Dnevnik. Dan zatem, 17. junija, je bivši premier Rop za TV Slovenija govoril o prisluhih, ki naj bi dokazovali politični dogovor Janše in Sanaderja o incidentih z ribiškimi ladjami v Piranskem zalivu.
Janša je odločno zanikal, da bi se s Sanaderjem dogovarjal o incidentih, za Sanaderja je takšna trditev za v "zbornik politične neumnosti". Hrvaško zunanje ministrstvo je slovenskemu veleposlaništvu v Zagrebu poslalo ostro diplomatsko noto in zahtevalo pojasnila. Na Sovi pa so zatrdili, da pri njih ne obstajajo evidence ali dokumenti, ki bi Ropove navedbe potrjevali. Predsednik republike Janez Drnovšek pa je dejal, da o prisluškovanju ni vedel ničesar. Poslanska skupina SDS je po Ropovem nastopu zahtevala sklic seje komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
pavel gantar Antona Ropa Iztoka Podbregarja Janez Janša Ivo Sanader Janez Drnovšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Antona Ropa in Iztoka Podbregarja bodo zaslišali ločeno