objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 2. julij 2007 ob 19:05

Po primopredaji poslov z Mirom Senico na kosilo v elitni Maxim
Katarina Kresal prevzela oblast na sedežu LDS; Kacin prosi novinarje za 100 dni miru
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Ob današnji primopredaji poslov je dosedanji predsednik LDS Jelko Kacin dejal, da se je nova predsednica stranke Katarina Kresal za prevzem funkcije odločila pravočasno in verjame, da je z novo predsednico stranka dobila "izjemno možnost in priložnost". Kresalova je prepričana, da so v stranki pripravljeni na novo delo in nove zmage, hkrati pa upa, da Kacina ne bo razočarala. Z delom v stranki je začela že danes, prva naloga pa je po njenih besedah dogovor o kandidatu za predsedniške volitve.
Kacin je vesel, da je Kresalova prevzela funkcijo "ene najbolj odgovornih političark v slovenskem političnem prostoru", odločitev pa je po njegovih besedah sprejela pravočasno, da se bodo v stranki pripravili na politično jesen. Kacin meni, da je "drugačnega, ženskega - bolj racionalnega in hkrati dovolj čustvenega - načina delovanja" v slovenski politiki premalo, zato je prepričan, da ga bo s prihodom Kresalove več, stranka pa je dobila "novo izjemno možnost in priložnost". Želi si, da bi Kresalova to izkoristila ter da bi ji pri tem pomagali vsi. Kacin je novinarje tudi zaprosil, naj Kresalovi dajo sto dni miru.
#konfi#
Po besedah Kresalove je stranka pripravljena na novo delo in nove zmage. "Čuti se navdušenje, nov zagon in mislim, da bomo z enim velikim valom dela zelo hitro daleč prišli," meni Kresalova, ki je vesela podpore tako vodstva kot tudi članov stranke.
Z delom je nova predsednica začela že danes. Na prvem kolegiju predsednika stranke so postavili smernice za naprej, v prihodnjih dneh pa namerava Kresalova obiskati vse zaposlene v stranki in parlamentu ter poslanski klub. "Moramo se prenoviti, na novo organizirati, čaka nas trdo delo, ki se ga veselim ravno zaradi velike podpore," je dejala nova predsednica, ki se je Kacinu zahvalila za podporo in izrazila upanje, da ga ne bo razočarala.
Prva naloga stranke je dogovor o kandidatu za predsedniške volitve. Nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari zaenkrat ostaja edini kandidat LDS, zato se bodo v stranki potrudili, da v prvi fazi poskušajo dobiti čim večjo podporo, o morebitnih ostalih možnostih pa se bodo po besedah Kresalove odločali pozneje. "Gospod Gaspari nam je dal neke vrste mandat, da začnemo pogovore o tem, da bi pridobili čim širšo podporo za njegovo kandidaturo," je razložila Kresalova, ki pričakuje, da se bodo resni dogovori začeli v nekaj dneh.
Profesor na ljubljanski Pravni fakulteti Danilo Tuerk, ki je SD dal soglasje h kandidaturi za predsednika republike, je po mnenju Kresalove "ugleden strokovnjak in človek," vendar bodo v LDS najprej poskušali dobiti čim večjo podporo za Gasparija. S predsednikom SD Borutom Pahorjem naj bi se o tem dogovorila ta teden ali pa v začetku prihodnjega.
Po današnji primopredaji je Kresalova spregovorila tudi o finančni sanaciji stranke. Generalni sekretar stranke Dorijan Maršič je novi predsednici že predstavil finančno stanje stranke. Dolg po njenih besedah znaša dobrih 800.000 evrov, z Maršičem pa se bosta "že danes lotila priprave sanacijskega programa stranke". Glede morebitnih kreditov je dejala, da bodo "transparentno najeti pri tistih institucijah, ki ponavadi kredite dajejo".
Neuradno je sicer slišati, da naj bi LDS imela precej več dolgov, kot je vodstvo stranke pripravljeno priznati. Šlo naj bi namreč za cca. 2 milijona evrov.
Po primopredaji poslov je Katarina Kresal odbrzela v elitno restavracijo Maxim, na kosilo z njenim intimnim partnerjem, razvpitim ljubljanskim odvetnikom Mirom Senico.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
elko Kacin Katarina Kresal Mitja Gaspari Danilo Tuerk Borutom Pahorjem dorijan maršič Mirom Senico

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po primopredaji poslov z Mirom Senico na kosilo v elitni Maxim