objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Nedelja, 15. julij 2007 ob 06:19

Madame Tussaud's prihaja v Slovenijo
Ljubljansko podjetje Promos naj bi prihodnjo pomlad v Sloveniji odprlo muzej voščenih lutk
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljansko podjetje Promos naj bi že prihodnjo pomlad v Sloveniji odprlo muzej voščenih lutk Madame Tussaud's. V muzeju bodo na ogled osebnosti, ki so ustvarjale slovensko preteklost in ki soustvarjajo sedanjost.
Slovenija naj bi bila spomladi prihodnje leto tako že peta država na svetu z muzejem voščenih lutk Madame Tussaud's. Predvidoma marca 2008 naj bi razstavili deset lutk, maja pa naj bi se zbirka povečala na 25.
Kot je za Slovenske novice dejal direktor Promosa Marjan Platovšek, so o muzeju voščenih lutk začeli razmišljati že pred desetletjem. Vzpostavili so nekaj vezi z ateljeji v Rusiji in ZDA.
Pri Promosu so se že na začetku odločili, da bodo naročali le najbolj kakovostne voščene lutke, pri ateljejih, ki delajo za Madame Tussaud's. "Raje bomo imeli manj lutk, pa zategadelj te kakovostne," je pojasnil Platovšek.
Promos je stik z Madame Tussaud's navezal pred letom dni. "Preverili so, kaj pravzaprav nameravamo, in nam pred nekaj dnevi ponudili svojo licenco," je povedal direktor Promosa.
"To je veliko priznanje, ki so jo doslej dobili le muzeji voščenih lutk v New Yorku, Las Vegasu, Washingtonu, Amsterdamu, Šanghaju in Hongkongu," je dejal Platovšek in dodal, da te muzeje letno obišče 15 milijonov ljudi.
Promos sicer še išče ustrezen prostor, kjer bi postavil muzej voščenih lutk. Kot je povedal Platovšek, bi za začetek potrebovali 250 kvadratnih metrov, z možnostjo širitve. "Poudarjam, potrebujemo le dobro lokacijo, finančni načrt je na naših plečih," zagotavlja.
Platovšek meni, da bi bila za muzej najprimernejša Ljubljana in njen grad, a je žogica na strani občine. Promos se sicer pogaja tudi s polhograjsko občino, pripravljen pa se je pogajati tudi z drugimi ponudniki primernih lokacij.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Platovšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Madame Tussaud's prihaja v Slovenijo