objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 17. julij 2007 ob 16:37

Peterle na sejo Evropskega parlamenta z ultralahkim letalom
Evropski poslanec in predsedniški kandidat je iz Bruslja na Brnik letalo pilotiral sam
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Evropski poslanec in kandidat za predsednika republike Alojz Peterle se je z zadnjega zasedanja Evropskega parlamenta pred poletnimi počitnicami danes vrnil v Slovenijo z ultralahkim letalom, s katerim je v ponedeljek tudi odletel v Bruselj. Peterle je letalo, s katerim je letalec in fotograf Matevž Lenarčič pred tremi leti postavil svetovni rekord, ob pomoči Lenarčiča pilotiral sam. Za neobičajen način potovanja v Bruselj in nazaj se je odločil v želji po promoviranju slovenske odličnosti.
"Pred tremi leti sem obljubil, da bom s tem letalom poletel v Bruselj in obljubo sem moral držati," je po pristanku na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana povedal Peterle. Za polet iz Belgije v Slovenijo je potreboval pet ur, v tem času, ko je bil v zraku, pa je dobil tudi novega tekmeca v jesenskih predsedniških volitvah, saj je predsedniško kandidaturo napovedal nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari.

Ko se je Peterle v ponedeljek odpravil na zadnje zasedanje evropskega parlamenta pred poletnim premorom, je moral pristati v Antwerpnu. "Na letališču v Bruslju namreč ljudje niso navdušeni nad ultralahkimi letali, čeprav so manj hrupna od tistih, ki sicer priletijo," je pojasnil Peterle, ki je navdušen letalec, saj je tudi predsednik Aerokluba Alpskega letalskega centra Lesce.
Svojega letala Peterle nima, zato mu ga je za polet v Bruselj posodil Lenarčič, ki je pred tremi leti v rekordnem času v ultralahkem letalu in s fotoaparatom v roki obletel svet. Letela sta prav z znanim Pipistrelovim Sinusom, s katerim je Lenarčič tudi postavil omenjeni rekord.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alojz Peterle Matevž Lenarčič Mitja Gaspari

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Peterle na sejo Evropskega parlamenta z ultralahkim letalom