objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 21. julij 2007 ob 16:31

Turk že prehiteva Gasparija, na prvem mestu še vedno Peterle
Po zadnji anketi javnega mnenja tednika Mladine je podpora Danilu Turku strmo zrasla
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Danilu Turku se je javnomnenjska podpora glede na Mladinino zadnje merjenje javnega mnenja (za Mladino ga opravlja agencija Ninamedia) pred dvema tednoma krepko dvignila. Če bi bile predsedniške volitve ta teden, bi tako zanj glasovalo 27,8 odstotka anketiranih, medtem ko bi Mitja Gaspari dobil 16,5 odstotka. Največ odstotkov (35,9) glasov v prvem krogu bi sicer še vedno pobral Alojz Peterle in bi se v drugem krogu najverjetneje soočil s Tuerkom, ugotavlja Mladina.
Med drugimi že napovedanimi oz. najpogosteje omenjanimi možnimi predsedniškimi kandidati bi prvak nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti prejel 6,9 odstotka glasov.
Če bi se v drugem krogu pomerila Peterle in Turk, bi za prvega glasovalo 44,2 odstotka vprašanih, 42,1 odstotka pa bi jih glasovalo za nekdanjega veleposlanika pri OZN. V primeru, da bi se v drugem krogu srečala Peterle ter Gaspari, pa bi bila razlika v glasovih le malo večja; in sicer bi za Peterleta glasovalo 46,8 odstotka vprašanih, za Gasparija pa 44,2 odstotka. V hipotetičnem merjenju med Turkom in Gasparijem pa bi po novem zmagal Turk. Dobil bi 40,1 odstotka glasov, Gaspari pa 36,3 odstotka.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilu Turku Mitja Gaspari Alojz Peterle Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Turk že prehiteva Gasparija, na prvem mestu še vedno Peterle