objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 25. julij 2007 ob 22:32

Se romska družina Strojan vrača v zloglasni Ambrus?
Trije odrasli in šest otrok je že v Ambrusu, drugi ostajajo na Rojah do 13. avgusta
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Del romske družine Strojan, in sicer trije odrasli ter šest otrok, je v ponedeljek zapustilo Roje in se vrnilo v gozdove v okolici Ambrusa, kjer imajo svojo parcelo, je potrdil glavar družine Mirko Strojan. Odvetnik Peter Čeferin je pojasnil, da se je z Mirkom Strojanom dogovoril, da bodo ostali člani družine v Rojah počakali še do 13. avgusta, ko se z dopusta vrne njihov odvetnik Aleksander Čeferin. Je pa v stalnem stiku z njimi in tudi s predstavniki vlade. Še danes naj bi si ogledali tudi novo možno lokacijo. "V zadnjih tednih smo intenzivno iskali trajno rešitev za romsko družino Strojan, vendar je zdaj na njih, da se odločijo," je potezo dela družine Strojan komentiral vodja komisije za zaščito romske etnične skupnosti pri vladi in okoljski minister Janez Podobnik. Ob tem je dejal, da ima družina v Rojah vse pogoje za normalno življenje, zato pričakuje, da se bodo člani družine tja tudi čim prej vrnili.

Podobnik je še dejal, da so Strojanovim v zadnjem času ponudili več nadomestnih lokacij, vendar družina še ni nobene sprejela. "Družina bo dobila kvalitetno nadomestno lokacijo, vendar jo bo morala enkrat tudi sprejeti," je še dejal Podobnik. Sam sicer s člani družine neposredno ne komunicira, je pa v stiku z njihovim pravnim zastopnikom Aleksandrom Čeferinom oziroma z njegovimi sodelavci, ki ga nadomeščajo v času dopusta, je še pojasnil Podobnik.
Ambrušani z vrnitvijo dela družine Strojan sicer niso seznanjeni, a predsednik krajevne skupnosti Ambrus Alojz Šinkovec je prepričan, da družina vaščanom ne bo povzročala težav.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirko Strojan Peter Čeferin aleksander čeferin Janez Podobnik Alojz Šinkovec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se romska družina Strojan vrača v zloglasni Ambrus?