objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 26. julij 2007 ob 15:09

Gaspari s pomočjo LDS v središču Ljubljane odprl svojo volilno pisarno
Njegov volilni štab bo vodila Mojca Drčar Murko; tudi SEG in AS podpirata Türka
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Kandidat za predsednika republike Mitja Gaspari je na Ciril Metodovem trgu v Ljubljani odprl svoj volilni štab. Kot je dejal ob otvoritvi, bo štab vodila evropska poslanka Mojca Drčar Murko, prostor v središču Ljubljane pa so najeli s pomočjo Liberalne demokracije Slovenije (LDS). Kdo bo prvopodpisani pod Gasparijevo listo, pa še vedno ni znano. Je pa od danes v njegovem uradu izobešena lista podpornikov, med katerimi so igralec Branko Djuric - Djuro, tržaški pisatelj Boris Pahor, ekonomist Jože Mencinger, poslovni direktor finančne družbe KD Holding Peter Grašek in drugi. Gasparijev štab bo obiskovalcem sicer na voljo od ponedeljka.

O neodvisnosti verjetnih predsedniških kandidatov je Gaspari dejal, da se bo njihova neodvisnost pokazala šele tekom volilne kampanje ter ob opredeljevanju kandidatov do posameznih vprašanj. Predsedniški kandidat sicer namerava v avgustu obiskati nekaj krajev po Sloveniji, za tedaj pa je napovedal tudi predstavitev programskega dokumenta, v katerem bodo predstavljani odgovori na aktualne probleme v Sloveniji.
Drugemu verjetnemu predsedniškemu kandidatu Danilu Türku pa sta podporo izrazili zunajparlamentarni stranki Aktivna Slovenija (AS) in Stranka ekoloških gibanj Slovenije.

Predsednik sveta AS Vito Rožej je pojasnil, da so se za podporo Türku odločili, ker gre za kompetentnega in izkušenega kandidata, obenem pa so v AS prepričani, da bo imel posluh za programske prioritete stranke. V Stranki ekoloških gibanj Slovenije so po besedah njene predsednice Marinke Vovk mnenja, da Slovenija potrebuje predsednika, ki bo imel posluh za varovanje okolja, obenem pa je Vovkova izpostavila tudi pomen komunikacije s civilno družbo.
Türk pa je ob tem dejal, da mora Slovenija, če želi v novo razvojno fazo, v to vključiti tudi aspekt ekologije, pri čemer mora biti po njegovem vključena tudi civilna družba. Kot je še povedal, je podporo njegovi kandidaturi izrazilo že kar nekaj zunajparlamentarnih strank, še naprej pa si namerava prizadevati za čim širšo podporo. Kdo bo prvopodpisani pod njegovo podporno listo, zaenkrat še ni znano.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitja Gaspari Mojca Drčar Murko, Branko Djuric - Djuro Boris Pahor, jože mencinger Peter Grašek Danilu Türku Vito Rožej Marinke Vovk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gaspari s pomočjo LDS v središču Ljubljane odprl svojo volilno pisarno