objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Petek, 3. avgust 2007 ob 14:08

Grossmannov filmski festival bo začel novi film režiserja Slaka
Film Kakor v nebesih tako na zemlji so posneli lani, prihaja pa direktno iz montaže
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Grossmannov filmski festival se bo v ponedeljek, 6. avgusta, začel s predpremiero novega filma režiserja Francija Slaka z naslovom Kakor v nebesih tako na zemlji. "Glede na trenuten položaj slovenske kinematografije in glede na to, da so organizatorji festivala izrazil željo, da bi v programu imeli tudi slovenski film, smo se odločili, da ga uvrstimo nanj in s tem dokažemo, da se na področju slovenskega filma nekaj vendarle dogaja, čeprav mimo ministrstva, mimo sklada. Na področju slovenskega filma želimo ohraniti neko kontinuiteto," je kritično dejal režiser.
Njegov najnovejši izdelek je v celoti nastal v produkciji kulturnega in umetniškega programa Televizije Slovenija. Posnet je bil že lani jeseni, večinoma v prostorih nekdanje tovarne Rog, na festival pa prihaja, tako organizatorji, naravnost z montažne mize.
Na vprašanje, ali si bo film mogoče ogledati tudi v kinodvoranah po Sloveniji, je Slak odgovoril, da so imeli v načrtu kinematografsko povečavo - film naj bi predstavili na festivalih, razmišljali so tudi o omejeni domači distribuciji - "a od filmskega sklada zadnje tri mesece ni bilo nobenega glasu o tem, kaj lahko v tej smeri pričakujemo," je povedal Slak in dodal: "Bile so določene obljube, ampak nič od tega ni bilo uresničeno, kar je normalno v kontekstu tega, kar se tam dogaja."
Glede na to, da ostaja marsikatero vprašanje, povezano z letošnjim Festivalom slovenskega filma odprto, je Slak dejal, da naj bi film premiero predvidoma doživel na omenjenem festivalu, ne ve pa se, ali v video ali v filmski različici.
Slak se podpisuje tudi pod filmski scenarij.
Film govori o tem, da se po usodni nesreči Emil znajde v nebesih, ki spominjajo na nekdanje življenje v socializmu. Emil ima možnost, da se vrne na zemljo, če izpolni določene pogoje - med drugim mora nekomu rešiti življenje. Ker lahko komunicira tudi s svojo družino, odkrije veliko stvari, za katere prej sploh ni vedel, je o vsebini zapisano v predstavitvi filma.
Glavnega junaka 82-minutnega celovečerca igra Jure Ivanušič, poleg njega pa so v igralski ekipi še Nataša Tič Ralijan, Milada Kalezič, Jožica Avbelj, Jan Slak, Peter Musevski, Ludvik Bagari, Pavle Ravnohrib, Davor Janjič in sam režiser. Pri produkciji je kot direktor fotografije sodeloval Radovan Čok, kostume pa je zasnovala Bjanka Ursulov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Francija Slaka Emil Jure Ivanušič, Radovan Čok, Bjanka Ursulov.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Grossmannov filmski festival bo začel novi film režiserja Slaka