objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 3. avgust 2007 ob 15:39

Kangler prepričan, da je razrešitev direktorja Nigrada učinkovita poteza
dada
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je o zapletih v javnem komunalnem podjetju Nigrad v četrtek na dopisni seji razpravljal mariborski mestni svet, je tej temi namenil pozornost tudi njegov odbor za komunalne in gospodarske javne službe. Povabilu na izredno sejo sta se odzvala tudi mariborski župan Franc Kangler in podpredsednik nadzornega sveta podjetja Tone Gačnik. Kangler je ponovno pojasnil, zakaj se je odločil, da odpokliče direktorja Nigrada Zlatiborja Krajnčiča, Gačnik pa je napovedal sklic seje nadzornega sveta.
"Moja poteza je bila pravilna, učinkovita ter v skladu z zakonom o gospodarskih družbah in zakonom o javnih gospodarskih službah," je poudaril Kangler. Po njegovih besedah je nedopustno, da so podžupanu Danilu Burnaču, ki je imel pooblastila za več kot 73 odstotkov kapitala, fizično preprečili vstop v sejno sobo, kjer je potekala skupščina Nigrada. Kot je dodal župan, je prav Krajnčič zahteval, naj se seja zapre za javnost in naj se zaklenejo vrata sejne sobe.
Mariborski župan je dejal, da si je Krajnčič s takšnim dejanjem zapravil zaupanje mestne občine kot večinskega lastnika Nigrada. Po Kanglerjevih besedah v prid njegovi potezi govorijo tudi sklepi dopisne seje mestnega sveta. Na njej je večina mestnih svetnikov dala soglasje k odpoklicu Krajnčiča in k imenovanju predstojnika občinskega oddelka za komunalo Vilija Eisenhuta za začasnega direktorja. Mestni svet je tudi pozval predstavnike ustanovitelja v nadzornem svetu, naj glasujejo v skladu z danim soglasjem.
Gačnik je člane odbora obvestil, da pričakuje pooblastilo prvega nadzornika Šimeta Ivanjka, ki je trenutno v tujini, za sklic seje nadzornega sveta. Po napovedih Gačnika bo seja predvidoma v ponedeljek, na dnevnem redu pa naj bi bil tudi predlog, da Krajnčič do konca leta opravlja delo svetovalca direktorja. S takšnim predlogom se je strinjal tudi župan. Kot je dodal Gačnik, si bo prizadeval tudi za čimprejšnji sklic skupščine podjetja in za čimprejšnjo objavo razpisa za novega direktorja.
Seje odbora sta se udeležila tudi podžupana Andrej Verlič in Rok Peče ter direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner. Predsednik odbora Stojan Auer (Lista za pravičnost in razvoj) je na sejo povabil tudi Krajnčiča, vendar se je ni udeležil. Gačnik je člane odbora obvestil, da po ugotovitvah nadzornega sveta Nigrad posluje dobro in v skladu s sprejetim gospodarskim načrtom.
Skupščina Nigrada je bila pred tednom dni, na njej pa je občina kljub večinskemu lastniškemu deležu in ustanoviteljstvu ostala brez predstavnika v nadzornem svetu. Na predlog občine je mariborsko okrožno sodišče v sredo izdalo začasno odredbo o zadržanju sklepov skupščine o odpoklicu starih članov in imenovanju novih članov nadzornega sveta.
Iz Nigrada pa so sporočili, da Kranjčič s 1. avgustom ni več direktor Nigrada, ostaja pa v podjetju do 31. decembra, in sicer kot svetovalec začasne uprave Nigrada.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Tone Gačnik Zlatiborja Krajnčiča, Danilu Burnaču Vilija Eisenhuta Šimeta Ivanjka Andrej Verlič Rok Peče Milica Simonič Steiner Stojan Auer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kangler prepričan, da je razrešitev direktorja Nigrada učinkovita poteza