objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 3. avgust 2007 ob 16:55

Odštekani Artur Štern bi bil rad slovenski predsednik
Obljublja zanimiv in radikalen program, med drugim tudi legalizacijo prostitucije
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Svojo kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah je napovedal še samostojni kulturni delavec Artur Štern. Kot je o svoji kandidaturi dejal, "gre za poskus in to za zelo resen poskus. Hočem vpeljati nekaj, kar je še zmeraj znotraj politike, ampak že nadpolitično. Mene bodo volili taki ljudje, ki sploh ne bi šli na volitve. Računam na študente, starejše, na ljudi, ki sploh niso zainteresirani za politiko. Moj program bo zanimiv in radikalen," je dejal Štern. V svojem programu med drugim obljublja, da se bo zavzemal za ukinitev plačevanja vrtca, za vsestransko povečevanje skrbi za ostarele, nemočne in osamljene, za vladavino modrih namesto oportunistov, za popolno ukinitev zveze med politiko in Cerkvijo, za notranje osvobajanje od potrošniške mentalitete in deloholizma, za popolno legalizacijo prostitucije v vseh ozirih.
In kdo je Artur Štern? Rojen je leta 1965 v Ljubljani. Je doktor bioloških znanosti s področja teoretične biologije, magister temeljnih medicinskih ved s področja biokemije - genetične reprodukcije in doktor veterinarske medicine. Trenutno deluje kot samostojni kulturni delavec - esejist, ukvarja se z voditeljstvom in moderatorstvom literarnih večerov in prireditev, deluje tudi kot publicist in kolumnist. O sebi Štern pravi, da je "nadstrankarski kandidat, zelo močan levičar predvsem v smislu socialnosti. Sem mlad, perspektiven in izobražen".
Kot je znano, so svojo kandidaturo na predsedniških volitvah doslej napovedali še poslanec v Evropskem parlamentu Alojz Peterle, nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN Danilo Türk, nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari, predsednik SNS Zmago Jelinčič, Plemeniti predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, Predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič, predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc in podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Artur Štern Alojz Peterle Danilo Türk, Mitja Gaspari Zmago Jelinčič, Plemeniti Monika Piberl, Elena Pečarič Darko Krajnc Marjan Beranič Jože Andrejaš

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odštekani Artur Štern bi bil rad slovenski predsednik