objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 6. avgust 2007 ob 15:00

Peterle s Kučanom na štiri oči
Z bivšim predsednikom se je pogovarjal slabo uro, o aktualni politiki menda nista govorila
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Evropski poslanec in kandidat za predsednika republike na jesenskih volitvah Lojze Peterle se je zjutraj srečal z nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom. Kot je Peterle povedal ob današnjem obisku Termoelektrarne-Toplarne Ljubljana, sta z nekdanjim predsednikom govorila o predsedniških izkušnjah, ki jih Kučan ima. O morebitni podpori enemu ali drugemu napovedanemu predsedniškemu kandidatu pa po Peterletovih besedah nista govorila.
Sestanek je, kot je povedal Peterle, trajal slabo uro, v pogovoru pa sta se med drugim dotaknila tudi funkcije vrhovnega poveljnika slovenske vojske, ki jo med drugim opravlja predsednik republike. Po besedah Peterleta sta se strinjala, da je vloga vrhovnega poveljnika zelo nedorečena in nejasno opredeljena. O sedanjem političnem položaju nista govorila, je še dodal. Kot je še povedal, je na pogovor povabil tudi sedanjega predsednika republike Janeza Drnovška, od katerega pričakuje pozitiven odgovor.
Na vprašanje, ali je bivši predsednik morda namignil, katerega predsedniškega kandidata bo podprl, je Peterle dejal, da o tem nista govorila. "Koga bo Kučan podprl, je njegova osebna zadeva," je še dodal.
Peterle je sicer obiskal Termoelektrarno-Toplarno Ljubljana. Po njegovih besedah so ga v toplarno povabili kot evropskega poslanca, ki je član odbora za okolje, prav tako pa je na področju varstva okolja delal vrsto let. S stanjem v toplarni je bil sicer zadovoljen, posebej pa je pozdravil projekt uporabe lesne biomase.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Milanom Kučanom Janeza Drnovška

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Peterle s Kučanom na štiri oči