objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 8. avgust 2007 ob 15:01

V predsedniško bitko je kot enajsti vstopil neznani Pavel Premrl
Predsednikovanje bi preselil v Vipavo, saj je po njegovem v Ljubljani neugodna klima
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah je napovedal še upokojenec Pavel Premrl. Ena osnovnih idej njegovega programa je, "da o premoženju, kar ga je še ostalo v Sloveniji, odločajo državljani Slovenije na referendumu". Najavil je tudi, da bo sedež predsednikovanja, če bo izvoljen, prenesel v Vipavo, ker je klima v Ljubljani zelo neugodna.
Javnosti neznani Pavel Premrl je diplomirani inženir kemijske tehnologije, nekaj časa je deloval kot sodnik porotnik, predsedoval je Sindikatu nezaposlenih in socialno ogroženih in je absolvent druge stopnje ekonomije, ki jo je študiral ob delu. Delal je kot programer in sistemski analitik na področju poslovnih sistemov. Politično je deloval v Zvezi komunistov, kasneje pa v Stranki krščanskih socialistov. Je ustanovitelj Modrega gibanja, gibanja za rešitev družbene lastnine in naravnih dobrin. "Gospodarstvo in lastnina naj ostaneta v rokah Slovencev," pravi Premrl.
Njegova kampanja bo izredno nizko proračunska. Pri zbiranju potrebnih 5000 podpisov volivk in volivcev si bo pomagal predvsem z "novinarji kot obveščevalci". Volilnega štaba ne bo imel.
Kot je znano, so svojo kandidaturo na predsedniških volitvah doslej napovedali še evroposlanec Alojz Peterle, nekdanji slovenski veleposlanik pri združenih narodih Danilo Türk, nekdanji guverner centralne banke Mitja Gaspari, predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, Predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič, predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc, podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš in samostojni kulturni delavec Artur Štern.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pavel Premrl Alojz Peterle Danilo Türk Mitja Gaspari Zmago Jelinčič Plemeniti Monika Piberl Elena Pečarič Darko Krajnc, Marjan Beranič Jože Andrejaš Artur Štern

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V predsedniško bitko je kot enajsti vstopil neznani Pavel Premrl