objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 25. avgust 2007 ob 08:46

Pri Gaspariju zelo skrivnostni glede podpisov
Največ podpisov podpore je doslej zbral Peterle, drugi je Türk, hvali pa se tudi Štern
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Izmed napovednih predsedniških kandidatov je v prvem tednu zbiranja podpisov podpore za kandidaturo največ, 15.114 podpisov, zbral Lojze Peterle, ki ga podpirajo pomladne stranke SDS, NSi in SLS. Peterle je sicer v četrtek že vložil kandidaturo. Danilo Türk, ki ga podpirajo SD in Združenje Zares, naj bi zbral več kot 8000 podpisov, medtem ko v volilnem štabu Mitje Gasparija, za katerim stoji LDS, za STA niso želeli povedati, koliko podpisov so že zbrali, "saj to ni tek na 100 metrov".
Neodvisni kandidati, ki bodo na jesenskih volitvah nastopili izključno s podporo podpisov volivcev, morajo najkasneje do 26. septembra do 24. ure na podlagi 5000 podpisov volivcev in volivk vložiti kandidaturo na državno volilno komisijo.
Izmed preostalih kandidatov je največ podpisov zbral samostojni kulturni delavec Artur Štern, ki pravi, da je zbral okoli 2000 podpisov.
"Za danes še nimam točnih podatkov, ampak mislim, da jih bo vseh skupaj kar precej čez 600. Počasi se približujemo magični številki 1000," je optimističen podjetnik Jože Andrejaš.
"Ravnokar smo končali z zbiranjem podpisov za današnji dan in jih še nismo prešteli. Do sedaj pa jih je po mojem okoli 700," je za STA ocenila predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič.
Podjetnik Marjan Beranič je zbral okoli 400 podpisov, medtem ko je študent Matej Sedmak včeraj do 10. ure zbral 60 podpisov.
Predsednik SMS Darko Krajnc je za STA povedal, da točnih podatkov še nima. "Mislim, da smo še krepko pod 1000. Smo se pa dogovorili, da dokler nimamo zbrano, ne bomo operirali s številkami," je povedal Krajnc.
Predsednica stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl in borec za okolje Jožef Horvat nista želela povedati, koliko podpisov sta zbrala. "Zaenkrat nam gre kar v redu. Ko jih bomo zbrali dovolj, bomo organizirali novinarsko konferenco," pojasnjuje Piberlova. Obema pa se zdi nesprejemljivo, da Türk in Peterle še vedno zbirata podpise, saj s tem jemljeta podpise manjšim kandidatom.
Upokojenec Pavel Premrl je edini od kandidatov, ki še ni začel z zbiranjem podpisov. Do sedaj je pripravljal program, ki je po njegovem mnenju predpogoj zbiranja podpisov in ga ostali kandidati nimajo. Podpise bo začel zbirati v nedeljo v Idriji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Danilo Türk Mitje Gasparija Artur Štern Jože Andrejaš Elena Pečarič Marjan Beranič Matej Sedmak Monika Piberl jožef horvat Pavel Premrl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Gaspariju zelo skrivnostni glede podpisov