objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 26. avgust 2007 ob 08:48

Lojze in Danilo vodita povsod!
Ninamedia za Dnevnik in Pop TV: v drugi krog volitev bi šla Peterle in Türk
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Novi predsednik republike bo jeseni najbrž izvoljen šele v drugem krogu volitev, v njem pa se bosta najverjetneje pomerila Lojze Peterle in Danilo Türk, kažejo izidi javnomnenjske raziskave, objavljene v sobotni izdaji časnika Dnevnik. Na podlagi izidov ankete bi Peterleta v prvem krogu volitev volilo 23,8 odstotka vprašanih, medtem ko bi Türka volilo 14,2 odstotka. V morebitnem drugem krogu volitev bi bil izid na podlagi rezultatov ankete tesen, največ glasov vprašanih bi prejel Peterle (41,9 odstotka), Türka pa bi volilo 38,3 odstotka vprašanih.
Mitja Gaspari, ki je tudi napovedal kandidaturo, bi ob prvem krogu volitev volilo 9,4 odstotka vprašanih, Zmaga Jelinčiča pa dva odstotka. Ostali morebitni kandidati bi prejeli zanemarljivo število glasov vprašanih. Neopredeljenih je bilo 50,5 odstotka vprašanih.
Dnevnik objavlja tudi volilno projekcijo, napoved izida volitev, po kateri lahko Peterle pričakuje, da bo v prvem krogu volitev zbral 41,9 odstotka glasov, Türk 31,4 odstotka glasov, Gaspari 20,3 odstotka in Jelinčič 5,3 odstotka glasov.
Telefonsko javnomnenjsko raziskavo je za časnik Dnevnik in televizijo POP TV opravila agencija Ninamedia med 21. in 23. avgustom; anketiranih je bilo 1000 ljudi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Danilo Türk, Mitja Gaspari

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lojze in Danilo vodita povsod!