objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. september 2007 ob 06:29

Bajuk je Pahorju očital dvoličnost
V Novi Sloveniji velja že beseda, pri Socialnih demokratih pa menda ne velja niti podpis
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nova Slovenija (NSi) je v Veliki Polani pri Lendavi pripravila svoj peti tabor, udeležence pa sta med drugimi nagovorila predsednik stranke Andrej Bajuk in predsedniški kandidat Lojze Peterle. Na vprašanje, ali v stranki že imajo ime kandidata za novega ministra, je Bajuk dejal, da ta še ni izbran in da bo o tem potrebno nadaljevati pogovore ne samo znotraj stranke, ampak tudi z drugimi koalicijskimi strankami. Ob tem je Bajuk prepričan, da se bo to zgodilo v desetih dneh, kot je napovedal predsednik vlade.
Bajuk je v govoru kritiziral nekdanjo komunistično oblast, za stranko pa dejal, da ima v tej vladi odgovorne resorje. Tako je pohvalil reforme v pravosodju, ki ga vodi Lovro Šturm, korenite reforme na ministrstvu za delo, ki ga je vodil Janez Drobnič, zdaj pa njegovo delo uspešno nadaljuje Marjeta Cotman. V zvezi s finančnim ministrstvom pa je omenil gospodarsko rast, kakršne Slovenije še ni imela.
Opoziciji, zlati Socialnim demokratom Boruta Pahorja, je Bajuk očital dvoličnost, češ da so se pri spremembi davčne zakonodaje najprej strinjali z odpravo najvišje obdavčitve, ko je bila ta sprejeta, pa so jo napadli. Podobno je bilo po Bajukovih besedah na področju visokega šolstva, in če je kje resnica, je samo v NSi, kjer drži beseda, pri njih oziroma SD pa tudi podpis ne, je poudaril Bajuk.
Glede meje s Hrvaško je po njegovem zgodovinskega pomena Brionska deklaracija, ki stanje vrača na 25. junij 1991, ponovil pa je tudi odklonilno stališče stranke do širitve igralništva. Pri pokrajinah pa NSi vztraja, da čim manj jih bo, tem bolje. Sicer pa bo NSi še naprej spoštovala koalicijsko pogodbo, je konča njen predsednik.

Lojze Peterle, za katerega je že Bajuk dejal, da je pravi človek za naš čas in mu napovedal zmago že v prvem krogu, je udeležencem dejal, da mora novi predsednik skrbeti tudi za Slovence zunaj meja in biti pozoren na vse slovenske pokrajine, opozoril pa je tudi na enotnost. Če bomo v bistvenih zadevah skupaj, če bomo poiskali skupne projekte in držali skupaj, bomo dosegli veliko več, je povedal.
Udeleženci tabora so si ob programu z znanimi obrazi stranke in glasbenega sveta ogledali tudi film Sedem let Nove Slovenije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
andrej bajuk lojze peterle Lovro Šturm, Janez Drobnič Marjeta Cotman Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bajuk je Pahorju očital dvoličnost