objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 6. september 2007 ob 10:37

Vsak glas je pomemben, da razbijemo podobo lepega in blestečega Pahorja
Pavel Rupar je hotel na torkovi Piramidi zmagati z organizirano podporo SDS
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji politik Pavel Rupar, ki ga je s poslanskega mesta odnesla afera s pretepeno ljubico Ksenijo Slak in neprijavljenimi stanovanji, je v torkovi polfinalni oddaji Piramida (TVS) poskušal prvaka SD Boruta Pahorja in nekdanjo nuno Vido Žabot premagati tudi z organizirano glasovalno pomočjo kolegov iz stranke SDS. Infrastrukturo mu je očitno ponudila bivša sodelavka Sandra Letica, ena od tiskovnih predstavnic SDS.
Mimogrede, Rupar je vedno slovel po tesnih zvezah z uslužbenkami SDS, posebno tistimi v poslanski skupini.
Sandra Letica je že v torek zjutraj začela naokoli pošiljati elektronsko pošto z naslednjo vsebino: "Vabljeni k spremljanju in glasovanju v oddaji Piramida, ki bo danes, 4.septembra 2007, ob 19.55 uri. Vsak glas je pomeben, da razbijemo podobo lepega in blestečega Pahorja, ki jo mediji nenehno vsiljujejo. Kako glasovati? Med oddajo lahko svoj glas oddate preko telefona 090 933 012 in preko SMS sporočil 3132# (in pritisni na tipko kliči). Za Pavla Ruparja lahko že sedaj glasujete na spletni strani: http://www.rtvslo.si/piramida/. V upanju, da boste h glasovanju povabili svojce, prijatelje in znance vas lepo pozdravljam. Sandra Letica, služba za odnose z javnostmi SDS.“ (glej faksimile)

Naslovnike elektronske pošte Sandre Letica lahko samo ugibamo, brez dvoma pa je šlo za tako ali drugače evidentirane člane SDS. Kljub organizirani politični akciji pa Ruparju Pahorja ni uspelo premagati, je pa prehitel Vido Žabot, ki ji mnogi očitno še vedno zamerijo razkrito plonkanje v kolumnah za revijo Jana in napol golo slikanje za mesečnik Modna Jana. Žabotova je dobila 29 odstotkov glasov, Rupar 32, Pahor pa 39 odstotkov glasov. Prvo jesensko Piramido si je po podatkih RTV sicer ogledalo 215.700 gledalk in gledalcev.


Zanimivo je tudi, da so v torek zjutraj Slovenske novice razkrile še eno umazano zgodbo Pavla Ruparja, v vlogi predsednika hokejskega kluba Acroni Jesenice, od koder so ga odstavili pred nekaj meseci. Kot predsednik kluba je podpisal sumljivo in morda celo škodljivo pogodbo s švicarskim podjetjem Aimrep AG, ki ga vodi Daniel Zimmerman (njegov poslovni partner v Sloveniji je nekdanji smučar Jure Košir), na podlagi katere se vsa pridobljena sponzorska sredstva najprej selijo v Švico, na Zimmemanov bančni račun, kjer se zadržijo 15 dni, Zimmerman vzame 20 odstokov, preostalih 80 pa naj bi prišlo nazaj na Jesenice. Nič čudnega torej, da je v pogodbi izrecno zapisano, da so vsa določila strogo zaupna, pogodba pa velja do konca julija 2010. Novi predsednik kluba Dimitrij Piciga je za Novice sicer že izjavil, da pogodbo pozna in da jo je treba spremeniti.
Pavel Rupar se po odhodu iz aktivne politike preživlja kot lobist, pisarno pa ima v elitni poslovni stavbi nekdanjega Smelta v Ljubljani.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pavel Rupar Ksenijo Slak Boruta Pahorja Vido Žabot Sandra Letica Daniel Zimmerman Jure Košir Dimitrij Piciga

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vsak glas je pomemben, da razbijemo podobo lepega in blestečega Pahorja