objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 8. september 2007 ob 06:49

Elena Pečarič in Mitja Gaspari vložila predsedniški kandidaturi
Gaspari ob vložitvi ni hotel novinarjev, zamolčal pa je tudi število zbranih podpisov
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsedniška kandidatka Elena Pečarič je na državni volilni komisiji vložila  svojo kandidaturo. Do sobote je uspela zbrati tudi 1624 podpisov, ki pa jih še vedno prejema. Povedala je, da je prejela ponudbe za prodajo podpisov, ki pa jih je zavrnila.
Pečaričeva je ob spremstvu prijateljev od Prešernovega trga krenila proti državni volilni komisiji, kjer je vložila kandidaturo. Kot je pojasnila, jo podpira neparlamentarna stranka Akacije, katere predsednik in koprski občinski svetnik Marko Brecelj jo je tudi spremljal. Kandidaturo je vložila tudi s podporo treh poslancev, Majde Širce, Slavka Gabra in Roberta Battellija. Kot je pojasnila, so to bili edini trije pozitivni odgovori na elektronsko sporočilo, ki ga je sicer poslala vsem poslancem.
#elena#
Na vprašanje o hrambi podpisov je Pečaričevi tajnik državne volilne komisije Marko Golobič pojasnil, da lahko podpise podpore, čeprav so brezpredmetni, priloži h kandidaturi, in jih bodo prešteli ter hranili skladno z zakonodajo. O domnevnem preprodajanju glasov pa je povedal, da v komisiji o tem nimajo podatkov in prijav niso prejeli.
Pečaričeva svojo kampanjo označuje kot uspešno. "Sedaj gre zares," je pojasnila in svojim protikandidatom sporočila "paz'te se me". Pojasnila je še, da bo od zdaj vse moči namenila pripravam na soočenja.

Državno volilno komisijo pa je obiskal tudi Mitja Gaspari, ki je uradno vložil kandidaturo za volitve predsednika republike. Predlagatelj njegove kandidature, ki jo podpira LDS, je skupina volivcev s prvopodpisanim nekdanjim rektorjem ljubljanske univerze Jožetom Mencingerjem. Gaspari bo podpise zbiral do zaključka, 26. septembra, je pojasnila njegova tiskovna predstavnica Lara Ham. S številom zbranih podpisov pa v štabu ne želijo operirati.
Kot je znano, Gaspari vse od začetka zbiranja podpisov javnosti ni želel razkriti, koliko podpisov je že zbral. Za to se je odločil, ker to "ni tek na 100 metrov". Prav tako ob vložitvi ni želel imeti fototermina in izjave za javnost, saj je to le ena od etap v predsedniški tekmi, je dejala Hamova .
Do zdaj sta uradno že vložila kandidaturo neodvisni kandidat in poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle, ki ga podpirajo vse tri pomladne stranke SDS, NSi in SLS, in Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS), ki kandidira s podporo petih poslancev SNS. Obe kandidaturi je v četrtek tudi že potrdila državna volilna komisija.
Napovedani neodvisni kandidat in nekdanji veleposlanik Slovenije v Združenih narodih Danilo Türk, ki ga podpira SD, je javnosti 22. avgusta sporočil, da je zbral potrebnih 5000 podpisov za vložitev kandidature in da jih bo zbiral še naprej. Türk naj bi kandidaturo na Državno volilno komisijo vložil v ponedeljek, je napovedal njegov tiskovni predstavnik Sebastjan Jeretič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Elena Pečarič Marko Brecelj Majde Širce, Slavka Gabra in Roberta Battellija Marko Golobič Mitja Gaspari Jožetom Mencingerjem Lara Ham lojze peterle Zmago Jelinčič Plemeniti Danilo Türk Sebastjan Jeretič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Elena Pečarič in Mitja Gaspari vložila predsedniški kandidaturi