objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 11. september 2007 ob 14:29

Bojan Šrot želi voditi Podobnikov SLS, a ga je strah,
Celjski župan
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Celjski župan in podpredsednik SLS Bojan Šrot je javnosti razkril, da bo jeseni na kongresu SLS kandidiral za predsednika stranke, za položaj pa ga bo uradno uradno kandidiral celjski mestni odbor SLS. V primeru njegove izvolitve naj bi bila stranka še naprej trden člen koalicije. Šrot si tudi želi, da bi sedanja koalicija na naslednjih volitvah dobila še en mandat.
Bojan Šrot je dejal, da je bila odločitev za kandidaturo verjetno najtežja v njegovem življenju. "Takšna odločitev pomeni, da človek ostane za zmeraj v politiki," je pojasnil. H kandidaturi naj bi ga nagovarjalo mnogo vidnih članov stranke, med njimi tudi Marjan Podobnik.
Celjski župan je dejal, da je stranka enotna in uspešna. "Potrebno pa bo ugotoviti zakaj ni uspešna tudi v volilnem smislu," je poudaril in dodal, da je nujno najti recept tudi za to, da bo stranka uspešna na volitvah. Po njegovem mnenju sedanji predsednik SLS ni napravil kakšne omembe vredne napake. "Te funkcije me je kar malo strah, saj bom v primeru zmage na čelu stranke nasledil aktivnega predsednika," je še dejal in dodal: Tudi za nas je uganka zakaj se stranka v javnomnenjskih anketah ne odreže bolje, je povedal in dodal, da verjetno zgubljajo na račun največje vladne stranke. Zdi se mu namreč razumljivo, da volivci, ki so zadovoljni s sedanjo oblastjo, bolj podpirajo največjo koalicijsko stranko, saj jo vidijo kot najmočnejše zagotovilo za nadaljevanje sedanje politike. V primeru, da bo postal predsednik stranke, ta ne bo spreminjala svoje dosedanje politike do Hrvaške, je zatrdil.
Glede kmečkega in štajerskega lobija v stranki, je Šrot dejal, da ne identificira niti prvega niti drugega lobija. Prav tako meni, da Janez Podobnik ni predstavnik kmečkega lobija, saj je zdravnik.
Celjski župan se je tudi zavzel, da bi SLS bolj dosledno zastopala desnosredinska stališča. Po njegovem besedah je zato potrebno posodobiti program stranke, saj "se je treba znebiti prosocialdemokratskih idej in idej krščanskih socialistov, ki so več ali manj del programov vseh slovenskih strank". Meni tudi, da so države, v katerih vladajo zmerno desne stranke, gospodarsko uspešnejše. "Tudi Slovenija v času te vlade doživlja razcvet," je pojasnil.
Prepričan je, da bo v primeru njegove zmage v stranko vstopilo mnogih novih ljudi. Zavzemal se bo tudi, da bo na naslednjih parlamentarnih volitvah na listi stranke kandidiralo čim več njihov županov in županj. "Če na kongresu ne bom izvoljen za predsednika, bom še vedno ostal v stranki," je poudaril.
Podpredsednik SLS je tudi zanikal, da bi Pivovarna Laško, podjetje, ki ga vodi njegov brat Boško Šrot, kakor koli vplivala na politiko stranke.
Na kongresu, ki bo najverjetneje novembra, bo za predsednika stranke kandidiral tudi sedanji predsednik SLS Janez Podobnik.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan šrot Marjan Podobnik.
Boško Šrot, Janez Podobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bojan Šrot želi voditi Podobnikov SLS, a ga je strah,