objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 11. september 2007 ob 21:11

Artur Štern obupal, ne bo predsednik Republicae Sloveniae
Njegov volilni štab pa bo še naprej zbiral podpise; doslej so jih menda zbrali 7131
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Tako kot štajerski podjetnik Marjan Beranič se je tudi samostojni kulturni delavec Artur Štern odločil, da izstopi iz predsedniške tekme. V izjavi za javnost je zapisal, da "nepreklicno odstopa od kandidature za predsednika Republicae Sloveniae". Kljub odpovedi kandidature pa bosta Štern in njegov volilni štab podpise zbirala naprej.
Kot samostojni oziroma neodvisni kandidat bi Štern za vložitev kandidature potreboval podporo 10 poslancev ali 5000 podpisov podpore volivk in volivcev. V današnji izjavi za javnost je Štern zatrdil, da naj bi do danes zbral 7131 podpisov podpore, kar pa se mu zdi premalo.
"Če ne zberem 15.000 podpisov podpore, je brez veze, da sploh kandidiram," je pojasnil Štern svojo odločitev. Če bo v preostalih dveh tednih zbral manjkajoče podpise, si bo premislil in vseeno kandidiral, je še napovedal Štern. Podrobnejše razloge za odstop in nadaljnji potek dogodkov bo Štern predstavil v četrtek.
Znano je, da so kandidaturo doslej uradno vložili evroposlanec Lojze Peterle, ki ga podpirajo vse tri pomladne stranke SDS, NSi in SLS, Zmago Jelinčič Plemeniti SNS), ki kandidira s podporo petih poslancev SNS, Mitja Gaspari, ki ga podpira LDS, predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič, ki jo poleg zunajparlamentarne stranke Akacije podpirajo tudi trije poslanci in Danilo Türk, ki kandidira s podporo SD, združenja Zares in DeSUS.
Volilna komisija je kandidaturi Peterleta in Jelinčiča že uradno potrdila. Kot kandidata zunajparlamentarnih strank predsednica stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl in predsednik Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc, za vložitev kandidature potrebujeta podpise treh poslancev ali pa najmanj 3000 podpisanih obrazcev podpore. Podjetnik Jože Andrejaš, študent Matej Sedmak, upokojenec Pavel Premrl, borec za okolje Jožef Horvat ter upokojenec Marko Kožar pa še vedno vztrajajo pri zbiranju 5000 podpisov podpore volivk in volivcev.
Svoje kandidature morajo kandidati, ki bi se radi na oktobrskih volitvah pomerili v boju za najvišji položaj v državi, vložiti najpozneje do 26. septembra.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Beranič Artur Štern Lojze Peterle, Zmago Jelinčič Plemeniti Mitja Gaspari Elena Pečarič Danilo Türk Monika Piberl Darko Krajnc, Jože Andrejaš Matej Sedmak, Pavel Premrl, jožef horvat Marko Kožar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Artur Štern obupal, ne bo predsednik Republicae Sloveniae