objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Četrtek, 13. september 2007 ob 18:39

Za nas je bil založba Atlantic
Led Zeppelini se bodo združili za koncert v čast pokojnemu založniku Ahmetu Ertegunu
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Trije še živeči člani britanske rock skupine Led Zeppelin se bodo ponovno zbrali za enkraten koncert v spomin na Ahmeta Erteguna, soustanovitelja založbe Atlantic. Skupaj bodo nastopili po 19-ih letih, in sicer 26. novembra v londonski O2 areni na brežinah reke Temze. S koncertom se bodo poklonili šefu založbe, ki je s skupino podpisal pogodbo leta 1968. Umrl je decembra lani, star 83 let.
Legendarna skupina, ki jo štejejo med začetnike hard rocka, je razpadla leta 1980 po smrti bobnarja Johna Bonhama. Na koncertu bodo pevec Robert Plant, kitarist Jimmy Page in basist John Paul Jones nastopili skupaj z Bonhamovim sinom Jasonom na bobnih. "V času Zeppelinov je bil Ahmet Ertegun glavni temelj solidarnosti in sozvočja," je v izjavi dejal 59-letni Plant. "Za nas je bil založba Atlantic in je ostal tesni prijatelj."
Na koncertu v spomin Ertegunu, ki je založbo ustanovil leta 1947 skupaj s Herbom Abramsonom, bodo nastopili tudi član skupine The Who Pete Townshend, Bill Wyman, Foreigner in mlad škotski pevec Paolo Nutini.
Skupina Led Zeppelin je nastala leta 1968. Med njene uspešnice sodijo pesmi "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" in "Communication Breakdown".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ahmeta Erteguna Johna Bonhama Robert Plant Jimmy Page John Paul Jones Jasonom Herbom Abramsonom Pete Townshend Bill Wyman Foreigner Paolo Nutini

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za nas je bil založba Atlantic