objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 14. september 2007 ob 06:55

Ta ne bo prišel v drugi krog
Milan Kučan obiskal volilni štab kandidata za predsednika države Danila Turka
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsedniški kandidat Danilo Türk se je v ljubljanskem parku Zvezda sestal z nekdanjim predsednikom republike Milanom Kučanom. Tudi po tem sestanku ni jasno koga, če sploh koga, bo Kučan v tekmi za predsedniški stolček podprl. Kučan namreč meni, da je dobrih kandidatov veliko in da njegove podpore pravzaprav ne potrebujejo. O tem, katero ime bo na volitvah obkrožil, se bo, kot je še povedal, odločil na podlagi stališč in pogledov, ki jih bodo kandidati izrazili med kampanjo.
Kot je še dejal nekdanji predsednik, ga bodo zanimali predvsem pogledi kandidatov na funkcijo predsednika ter kako bi na tem položaju ravnali v razmerah, v katerih živimo. Sicer pa sta Kučan in Türk govorila predvsem o poteku volilne kampanje. Türk je dejal, da bo kampanja potekala "aktivno in angažirano, enako kot doslej".
Nekdanji predsednik republike in kandidat za to funkcijo sta se dotaknila tudi spora med Türkom in predsednikom Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Janezom Stanovnikom. Kot je znano, je do polemike med njima prišlo zaradi izjave Türka o tem, da je komunistična partija izrabila partizanstvo za osvojitev oblasti. Po Kučanovem mnenju tu ni šlo za spor, temveč zgolj za polemiko, ki pa po njegovem ne sodi v čas pred volitvami. "Ne zdi se mi primerno, da sodbe o tem dajejo politiki, svoje bi morala opraviti stroka," je dejal. Dodal je še, da nenehno odpiranje tega vprašanja s strani politikov ne bo pripeljalo do razrešitve problema.
Türk je ob tem dejal, da s Stanovnikom drug drugega spoštujeta, omenjena izjava pa po njegovih besedah odraža njegov slog in v tem slogu namerava tudi nadaljevati. Kot je še dejal, omenjeni spor njegovemu tekmecu Mitji Gaspariju ni prinesel kakšne posebne prednosti. "Je bila pa to priložnost, da ljudje o teh vprašanjih razmislijo," je povedal.
Na vprašanje kako komentira dejstvo, da se predsednik republike Janez Drnovšek v zadnjem času ne oglaša v javnosti pa je Kučan dejal: "V Sloveniji vlada neka nenavadna atmosfera; če se predsednik v javnosti oglaša ni prav, če molči pa tudi ne".
Milan Kučan se je pri Türk zadržal približno 40 minut, potem pa se je odpravil v bližnjo slaščičarno Zvezda, kjer se je v sredo dobil z Mitjo Gasparijem. Ob fotografiranju s Türkom, njegovo soprogo Ado in paprinatim modelom predsedniškega kandidata, je Kučan s prstom pokazal na papirnatega Türka in dejal: "Ta ne bo prišel v drugi krog!" Srečanje med Kučanom in Türkom je kot novinar spremljal tudi eks odgovorni urednik Dela Peter Jančič, ki ga je Kučan mimogrede vprašal, ali je član Türka volilnega štaba.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Milanom Kučanom Janezom Stanovnikom Mitji Gaspariju Janez Drnovšek Ado Peter Jančič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ta ne bo prišel v drugi krog