objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 17. september 2007 ob 07:42

Šternov in Kekov predsedniški nateg hudo neroden za Danila Türka?!
Nova uganka: kaj je z denarjem na posebnem predsedniškem računu Arturja Šterna?
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Ko je 3. avgusta kontroverzni Artur Štern javno objavil, da bo kandidiral za predsednika republike, ga večina ni jemala resno. Čeprav so se zgražali nad izjavami in dejanji odbitega kulturnega delavca, pa verjetno nihče pomislil, da gre v bistvu za nateg. Artur Štern zdaj namreč trdi, da je bila najava njegove predsedniške kandidature zgolj medijski eksperiment. Še več, šlo naj bi v bistvu za snemanje dokumentarnega filma z naslovom Gola resnica, pri katerem sta sodelovala tudi predsednik politične stranke Aktivna Slovenija Franci Kek in režiser Vojko Anzeljc. Da gre za potegavščino, naj bi vedla le peščica ljudi.

Odkar je napovedal predsedniško kandidaturo, je Štern vedno poskrbel za škandal, predvsem pa za nelagodje slovenske javnosti. Tako je na prvi novinarski konferenci, kjer mu je podporo izrekla tudi direktorica nacionalnega inštituta za biologijo Tamara Lah Turnšek, kazal svoje znanje karateja, poleg tega se je zavzel za legalizacijo marihuane in prostitucije. Še bolj je vznemiril na novinarski konferenci konec avgusta, kjer je sodelovala razvpita striptizeta Jasmina Eržen, nekdanja tekmovalka v televizijskem resničnostnem šovu Big Brother na Kanalu A. Jasmina alias Jagoda je brez sramu odvrgla nekaj kosov oblačil in pokazala golo oprsje. Konec avgusta so se v javnosti pojavile tudi govorice, da naj bi Šternov volilni štab goljufal pri zbiranju podpisov podpore, zato je odbiti publicist sporočil, da bo upošteval le pravilno zbrane podpise.
V začetku septembra se je v javnosti pojavil napol erotični videoposnetek, kjer naj bi Šterna striptizeta Jasmina pred njegovo hišo v Vrabčah na Krasu (pravzaprav je hiša last njegove mame) oralno zadovoljevala. Žgečkljive fotografije je prvi objavil tabloid Direkt, ki je več kot očitno naivno nasedel Šternu in njegovi filmski ekipi. Filmček so predvajali tudi na spletnem portalu Vest.si. Zanimivo pri tem pa je, da čeprav je snemalec stal precej daleč od obeh akterjev, se ju sliši zelo dobro. To seveda pomeni, da sta oba imela na sebi pripeta mikrofona, sicer ne bi bilo mogoče natančno in povsem razločno slišati vsebine njunega vročega pogovora.

#video#
Pred enim tednom je Štern spet vznemiril slovensko javnost, ko je oblečen v mesijo v dežju sprehajal po Ljubljani in mimoidočim prodajal dvesto podpisov podpore volivcev. Čeprav je imel samo ruto okoli pasu, je povsem nesramežljivo dvigoval svojo nogo in kazal svoj penis. Nekaj dni po tem pa je sporočil, da odstopa od kandidature za predsednika "Republicae Sloveniae". Kot smo zapisali, je v sredo potem kakor razkril, da naj bi šlo za veliko potegavščino
''Prekinjamo predsedniško kandidaturo Arturja Šterna. Ob tem moramo najprej povedati, da nismo hoteli ljudi preslepiti z lažnim kandidatom. To lahko stori vsak, saj imamo takšno zakonodajo. Predsedniška kandidatura je služila kot platforma, na kateri smo izvajali eksperiment, ki se je ukvarjal predvsem z reakcijami na Arturjeve provokacije in izzive. Preizkušali smo, kakšne so reakcije na resnične izjave, polresnice, neresnice in umetno izzvane trače. Zanimalo nas je tudi, kako poteka selekcija podatkov med ljudmi. Kandidaturo umikamo v času, ko še ne moremo škodovati oziroma vplivati na izid volitev. Vzporedno z Arturjevo zgodbo smo posneli skrite kamere, ki bodo del dokumentarnega filma in skušajo pokazati, kako ljudje verjamejo medijem, avtoriteti uniforme in celo povsem praznim lažem. S pomočjo ponarejenih časopisnih člankov smo prikazali avtoriteto tiskane besede, moč medijev. Vsake krivde moramo oprati Jasmino, ki je zgolj del eksperimenta in skritih kamer, najeta kot igralka. Arturja je videla samo na snemanju skritih kamer ter tiskovnih konferenc in z njim v življenju ni imela nič. Izvedla je pogumnem in brezkompromisen medijski nastop,'' so v sporočilu za javnost zapisali v Šternovi ekipi.
In kaj pravi uradni življenjepis Arturja Šterna? Rojen je leta 1965 v Ljubljani. Je doktor bioloških znanosti s področja teoretične biologije, magister temeljnih medicinskih ved s področja biokemije - genetične reprodukcije in doktor veterinarske medicine. Trenutno deluje kot samostojni kulturni delavec - esejist, ukvarja se z voditeljstvom in moderatorstvom literarnih večerov in prireditev, deluje tudi kot publicist in kolumnist.Artur Štern pa ni vzbudil pozornosti samo v Sloveniji, ampak tudi pri naših južnih sosedih. Tako so se o njem razpisali v hrvaškem dnevniku Jutarnji list, kjer so mimogrede vest o Šternu uvrstili v kategorijo "čudne novice". Zanj so napisali, da je najbolj ekstravaganten in izobražen od vseh slovenskih predsedniških kandidatov, saj ima kar dva doktorata znanosti. Pri tem so poudarjali, da gre za šalo, saj so v bistvu snemali dokumentarni film, v katerem je glavni lik Artur Štern. V hrvaškem dnevniku so še zapisali, da je posebnež v domnevni kampanji prikazoval karate udarce, igral na kitaro, govoril, da je pijan in da so ga pretepli. Koliko denarja se je zbralo na njegovem računu, ki ga je za potrebe kandidature odprl v banki, pa hrvaški kolegi niso uspeli izvedeti. Saj res, kaj pa je z denarjem na tem računu, ki bi moral biti namenjen izključno predsedniški kandidaturi, ne pa kobajagi nategom ali snemanju dokumentarcev ...
Na Šternovo potegavščino pa se je pronicljivo odzvala tudi predsedniška kandidatka Elena Pečarič, ki je pisala svojemu protikandidatu Danilu Türku. Slednjega namreč podpira tudi stranka AS, ki jo vodi Franci Kek.
Medklic: v političnih kuloarjih se že od ustanovitve stranke AS govori, da gre za politično skupino, katere boter in financer naj bi bil nekdanji generalni sekretar LDS Gregor Golobič, ki zdaj vodi Združenje Zares. Tu se verjetno skriva tudi odgovor na to, zakaj je stranka AS podprla predsedniško kandidaturo Danila Türka, čeprav je Kek večkrat javno povedal, da je zanj najprimernejši predsedniški kandidat Lojze Peterle. To je med drugim izjavil tudi v intervjuju za naš portal, pred letošnjim Rock Otočcem.
Elena Pečarič zdaj trdi, da je Kek sodeloval v političnem performansu, kjer so obdelovali kupčevanje s podpisi in problem, da lahko prav vsak kandidira za predsednika. "Zame, ki sem skupaj s prijatelji zbirala podpise in morala resno nagovarjati volilke in volilce, ta zgodba ni tako enostavna in še manj smešna. Verjamem, da je marsikoga minil smeh, še posebej ob številnih drugih resnih problemih, ki so pred nami," je ogorčena Pečaričeva, ki se sprašuje: "Koliko volilk in volilcev pa je ta doktor altruizma odvrnil od aktivnejše participacije, v tej naši že tako razočarani in politično apatični družbi? Argumentacija omejevanja možnosti kandidiranja gre v prid izključno že etabliranim centrom moči in njihovim kandidatom, tu je vsako sprenevedanje popolnoma nepotrebno."
Ogročena Pečaričeva zato od Danila Türka, ki mu javnomnenjske ankete napovedujejo urvstitev v drugi krog, resno pričakuje njegovo javno opredelitev glede asistence Keka v sumljivem Šternovem projektu.
"Ali še vedno sprejemate podporo stranke AS," sprašuje Türka in dodaja, da v tem primeru seveda tiho pristaja na norčevanje iz volilcev, na razvrednotenje volitev ter na omejevanje možnosti politične participacije. "Mimogrede, še vedno hranim podpis Keka, ki ga je na obrazcu P-1 dal meni, verjetno iz slabe vesti," je svoje jezno pismo zaključila Pečaričeva.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Artur Štern franci kek Vojko Anzeljc Tamara Lah Turnšek Jasmina Eržen Jagoda Elena Pečarič Gregor Golobič Danila Türka lojze peterle

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šternov in Kekov predsedniški nateg hudo neroden za Danila Türka?!