objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 17. september 2007 ob 07:28

Elena Pečarič se razburja nad TVS!
Zakaj edine predsedniške kandidatke niso povabili v današnjo Voduškovo oddajo Vroči stol?
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsedniška kandidatka Elena Pečarič je na urednike TV Slovenija naslovila posebno pismo, v katerem protestira, ker jo novinar Vladimir Vodušek ni povabil v današnjo oddajo Vroči stol (I. program TVS, ob 20.00), kjer gosti preostale štiri uradne predsedniške kandidate, Lojzeta Peterleta, Danila Turka, Zmaga Jelinčiča Plemenitega in Mitjo Gasparija.
Takole piše Pečaričeva: "Ob ne-povabilu na oddajo Vroči stol vas sprašujem, kdo se boji konkretnega in neposrednega soočenja z menoj? Kdo si me želi izločiti - uredniki RTV Slovenija ali moji »resni« protikandidati? Na vroči stol so vabljeni le štirje gospodi, ki naj bi jim ankete kazale, da so favoriti. Mene morda ni med njimi zgolj zato, ker moja kandidatura še ni potrjena, saj jo je potrebno dopolniti, mogoče pa je razlog ta, da sem po nekaterih javno mnenjskih raziskavah šele peta od dvanajstih ali zadnja od petih? Kako naj bi bilo sploh možno drugače, ko pa se že mesec in pol medijsko favorizira in deklarira zgolj tiste, ki se kot taki samopromovirajo? Zakaj se je uredništvo oddaje odločilo za številko štirih kandidatov in ne na primer za tri kandidate? Saj je vsem znano in jasno v naprej, da gospod Jelinčič kandidira za predsedsednika republike zgolj zaradi promocije, čeprav mu - resnici na ljubo - ne bi bilo treba, saj mu nikoli ne zmanjka materiala za provokacije. To počne že vrsto let legitimno in uspešno, ne da bi mu kdo to posebej zameril ali očital. Sama seveda nimam te sreče. Zakaj se uredništvo oddaje ni odločilo, da povabi zgolj dva kandidata, favorita leve in favorita desne, glede na javno mnenje, saj je postalo povsem očitno, da gospod Gaspari izgublja teren in je dokaj neopazen?
A nenazadnje, zakaj pa ne povabiti zgolj tistega enega, za katerega se zdi, da si ga množice želijo, ker je ravno prav ljudski, medtem ko je gospod Turk preveč medlo diplomatski in brez prave karizme? Ali potem sploh še potrebujemo volitve, če so mediji že izbrali? Vsebina, argumenti in stališča posameznih kandidatov se izkažejo zgolj kot nujno zlo, privesek volilne kampanje. Očitno je bolj je pomembna znamka avtomobila, ki jo v svoji kandidaturi promovira Lojze Peterle, le ta mu bo namreč zagotovila dovolj sredstev, da si bo lahko zakupil dovolj medijskega prostora, da bo na anketah videti še bolj uspešen in nepremagljiv. Morda pa v oddajo Vroči stol ne sodi električni voziček, ki bi lahko povzročil napetost? Če sem kandidatka, ki resnim kandidatom ne bom znala biti kos, se bo to (na mojo škodo) lahko pokazalo prav na soočenjih. Volilke in volilci pa bodo presodili komu bodo zaupali svoj glas.“

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Elena Pečarič Vladimir Vodušek Lojzeta Peterleta Danila Turka Zmaga Jelinčiča Plemenitega Mitjo Gasparija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Elena Pečarič se razburja nad TVS!