objavi na
pozareport.si
forum
Kultura

Ponedeljek, 17. september 2007 ob 11:28

Repertoire Slovenca Tobiasa Putriha na ogled v newyorški galeriji
Razstavljeni so modeli iz lego kock, fotografij, konstrukcij, intervjujev in portretov
2007 Pozareport

Odpri galerijo

V newyorški galeriji Max Protetch so v soboto odprli doslej že 3. samostojno razstavo priznanega slovenskega umetnika Tobiasa Putriha v omenjeni galeriji, ki je s tem odprla svojo jesensko sezono. Razstava umetniških del pod naslovom "Repertoire" je Putrihova najnovejša postavitev v vrsti razstav kot kvazi znanstvenih eksperimentov.
Putrih je sodeloval s parom Jessico in Stuartom pri razvoju zamisli o idealnem prebivališču. Iz tega so nastali modeli iz lego kock, fotografij, konstrukcij ter intervjujev in portretov para. Putrih je izdelal konceptualni in formalni model za strukture, kjer bi morda želela prebivati. Poleg eksperimentalno orientiranih objektov je bil v galeriji fotografski portret obeh, v katerem se pojavljata kot odsev v njunih očeh.
Razstava "Repertoire", ki bo odprta do 3. novembra, je postavljena pred Putrihovo samostojno razstavo v "Nueberger Museum of Art in Purchase", ki jo bodo odprli 30. septembra, trajala pa bo do 9. januarja.
Leta 1972 v Kranju rojeni Tobias Putrih je leta 1997 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, nato pa je do leta 1998 študiral še na Umetniški akademiji (Kunstakademie) v nemškem Düsseldorfu. Zadnja leta dela in živi v New Yorku, kjer je imel že več odmevnih in samostojnih in skupinskih razstav. Razstavljal je med drugim tudi v Parizu, Genovi, Baselu, Luxembourgu, Rimu, Baltimoru, Ljubljani, St. Louisu, Gradcu, letos pa na beneškem bienalu.

Galerija slik

Teme
Tobiasa Putriha Jessico Stuartom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Katera je bolj seksi: Manca Špik, Monika Pučelj ali Petra Slapar?
Mladoporočenca Darko in Natalija Njavro pričakujeta dojenčka
Petra Kerčmar je rodila Aljaža
Urška Bačovnik in Janez Janša po ženskem in moškem principu
Ne zamudite: Urška Hrovat v pijanem transu na zabavi revije Nova!
Ekskluzivno: Vesna Milek je noseča!
8 velikih afer zloglasnega Globala!
Riis do zmage na Touru s pomočjo dopinga
Repertoire Slovenca Tobiasa Putriha na ogled v newyorški galeriji