objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 25. september 2007 ob 14:32

Gerič zamenjal tudi šefico Studia City, ampak že februarja
Nova urednica je Alenka Kotnik, namesto Kaje Jakopič, ki je pristala na MMC
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Kaja Jakopič, dolgoletna urednica oddaje Studio City (TV Slovenija), ni več urednica. Po končanem porodniškem dopustu, od 1. septembra naprej, je pristala kot vodja projektov na Multimedijskem centru RTV.
Zamenjava naj bi se zgodila podobno kot pri zdaj že bivši urednici Tednika Barbri Jermann. Junija je tajnica odgovornega urednika informativnega programa Rajka Geriča Jakopičevo poklicala na nujni sestanek. Ko je Jakopičeva prišla, kljub porodniškemu dopustu, naj bi ji Gerič v pičlih treh minutah povedal, da ne bo več urednica Studia City. Konkretnih argumentov ji menda ni navedel, rekel ji je le to, da je to njegova uredniška pravica in da se je pač tako odločil. Za novo urednico je Gerič postavil novinarko Studia City Alenko Kotnik, ki je med porodniško že nadomeščala Jakopičevo.
Rajko Gerič je na naše vprašanje, zakaj se je odločil za zamenjavo Jakopičeve, odgovoril, da ni bilo nobene zamenjave. Kotnikova se je, kot pravi Gerič, izkazala na mestu urednice Studia City, zato jo je kot urednico tudi ohranil. Gerič namreč pravi, da je bila Kotnika za urednico oddaje Studia City imenovana že 7. februarja letos; pisni sklep o tem obstaja v kadrovski službi. Na junijskem sestanku v Geričevi pisarni, ko se je Gerič pogovarjal z Jakopičevo, naj bi bila zraven tudi Kotnikova. Zato Gerič trdi, da če bi se Kaja Jakopič hotela vrniti v Studio City, bi moral on pravzaprav odstaviti Kotnikovo.
Jakopičeva pa nam je povedala, da vztraja na tem, da je bila zamenjana, saj se je po koncu porodniške nameravala vrniti na delovno mesto urednice Studia City, v skladu s pogodbo, ki jo ima podpisano s TVS. Vendar dodaja, da ji je Gerič potem šel ful na roko pri prehodu na MMC, kjer je zdaj čisto zadovoljna. Ukvarjala se bo s projektom spletne televizije in blogi, kar je bila celo tema njene magistrske naloge.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kaja Jakopič Barbri Jermann Rajka Geriča Alenko Kotnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gerič zamenjal tudi šefico Studia City, ampak že februarja