objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 29. september 2007 ob 07:29

Zmago Jelinčič pederastov ne mara, lezbijke pa so mu všeč!
Darja Zgonc s čudežnim modrcem in zanjo globokim dekoltejem, Janez Ujčič klasično
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Prva televizijska soočenja predsedniških kandidatov so bila na mariborski televiziji RTS, v sredo, in včeraj zvečer na Pop TV. Obakrat se je predstavilo šest uradnih kandidatov, torej Elena Pečarič, Mitja Gaspari, Marko Krajnc, Lojze Peterle, Danilo Türk in Zmago Jelinčič Plemeniti; Monika Piberl je uradno kandidaturo vložila šele kasneje. Soočenje na RTS, v Kazinski dvorani, je vodil direktor televizije Janez Ujčič (klasično, v svojem slogu), soočenje v studiu Pop TV pa sta vodila odgovorna urednica informativnega programa Pop TV Darja Zgonc (tokrat je nosila modrc wonderbra alias čudežni modrc in zanjo dokaj globok dekolte, kar naj bi bil recept za višjo gledanost) in voditelj oddaje 24ur  Edi Pucer.
Večjih polemik med kandidati in kandidatko doslej ni bilo, razen nekaj prask, ki jih je v Mariboru sprožil Jelinčič. Napadel je namreč Türkovo vlogo v Zduženih narodih, kjer naj bi se slovenski diplomat premalo zavzemal za pravice slovenskih manjšin na tujem.
Na Pop TV so glede neodvisnosti Kosova vsi tako rekoč strinjali, da enostranska razglasitev neodvisnosti Kosova ni dobra rešitev, za Jelinčiča pa bi to lahko imelo hude posledice za stabilnost v regiji, ker bi to sprožilo verižno reakcijo.
Predsedniški kandidati so se soočili tudi z družino Kolenc iz Bovca, ki je v potresu v Posočju izgubila dom. Gospod Kolenc, ki je star 84 let, jih je prosil, naj jim pomagajo, da pridejo spet domov. Peterle je pojasnil, da predsednik nima lastnih pooblastil, lahko pa prosi vlado za pomoč in zagotovitev solidarnostnih sredstev. Krajnc meni, da bi moral za napake pri obnovi po potresu nekdo odgovarjati. Če bo predsednik, bo skušal pomagati, je dejal. Türk bi kot predsednik obiskal te kraje in naredil načrt. Poudaril je, da je solidarnost potrebno vseskozi razvijati. Jelinčič bi začel zbirati denar na način, kot je Janez Drnovšek zbiral denar za Darfur. "Jaz bi finančno pomoč zbiral za Slovenijo," je dejal. Gaspari bo na konkreten primer opozarjal in skušal pomagati, Pečaričeva pa je poudarila, da se s stiskami srečuje vsak dan. Tako kot Krajnc je tudi ona prepričana, da bi moral nekdo odgovarjati. V nadaljevanju so predsedniški kandidati odgovarjali na vprašanje o pomilostitvah, kar je ena od predsedniških pristojnosti, posebej o primeru Martina Uhernika, ki je 32 let iskal pravico, saj je človek deset let po nedolžnem preživel v zaporu. Predsednik države Janez Drnovšek se takrat ni oglasil, pomilostil pa je na primer Danila Kovačiča (Hit) in več preprodajalcev drog. Krajnc bi se kot socialni delavec pred pomilostitvijo posvetoval, zagotovo pa bi pomilostil gospoda Uhernika. Jelinčič nikoli ne bi pomilostil pedofila in kriminalcev, ki preprodajajo drogo otrokom. Gaspari bi, tako kot Jelinčič, zaostril zakonodajo glede pedofilije in preprodaje drog, glede Uhernika pa meni, da je njegova obsodba nedopustna. V soočenju so predstavili tudi primer pisma Ljubljančanke in odgovor predsednika, ki sta sprožila tudi javni odziv glede priselitve dveh moških, ki sta očitno homoseksualca in ki sta se javno poljubljala. Predsednik Drnovšek ji je odgovoril, da se mu zdi pretirano razkazovanje homoseksualnih nagnjenj v javnosti neprimerno. Gejevski aktivist se je odzval na predsedniško pismo, v katerem je zapisal, da je ogorčen nad odzivom predsednika Drnovška. Peterle meni, da je treba odnos do različnosti spoštovati, Krajnc je za različnost in svobodo izražanja, Türk pa je prepričan, da se ne sme ustvarjati atmosfere preganjanja. Jelinčiča pa vsak ekstrem moti, homoseksualce namreč deli na "pederaste, katerih ne mara, in lezbijke, ki so mu sicer všeč", medtem ko je za Pečaričevo zakon o istospolni zvezi neustrezen, ker določa obveznosti in ne pravic, Krajnc pa ne spremlja teh stvari.

Povejmo še, da je soočenje na Pop TV doseglo 15,5-odstotni rejting gledanosti, oziroma 39-odstotni delež vseh gledalcev pred malimi ekrani, starimi deset let, nadpovprečno pa so soočenja spremljale ženske, v starosti med 18 in 49 let (vir: AGB Nielsen Media Research). Podatkov o gledanosti soočenja na RTS žal nismo prejeli.
Prihodnjo soboto pa bo televizijsko soočenje v živo tudi na TV Paprika, v sodelovanju s spletnim portalom Požareport.si. Predsedniški kandidati bodo odgovarjali na povsem konkretna vprašanja državljanov, ki jih v obliki videoposnetkov pošiljajo na naš portal, hkrati pa bo potekalo telefonsko in internetno glasovanje o najboljšem kandidatu. Soočenje bosta vodila Mark Žitnik in Bojan Požar, več o tem pa prihodnji teden.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Elena Pečarič Mitja Gaspari Marko Krajnc lojze peterle Danilo Türk Zmago Jelinčič Plemeniti Monika Piberl Janez Ujčič Darja Zgonc Edi Pucer Kolenc Janez Drnovšek Martina Uhernika Danila Kovačiča Mark Žitnik bojan požar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zmago Jelinčič pederastov ne mara, lezbijke pa so mu všeč!