objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 2. oktober 2007 ob 20:21

Strojanovi za 18.000 evrov na dan?!
Poslanec Zagorac sprašuje vlado: Koliko stane varovanje najbolj razvpite romske družine?
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec Jelinčičeve nacionalne stranke Boštjan Zagorac je na vlado naslovil posebno poslansko vprašanje, koliko denarja slovenska država namenja za varovanje romske družine Strojan iz Ambrusa, ki ji še vedno iščejo primerno lokacijo za bivanje. Zagorac pravi, da Strojanove hkrati čuvajo posebne policijske enote in civilna zaščita, v SNS pa so prepričani, da naj bi država z varovanjem Strojanovih "neekonomsko trošila davkoplačevalski denar“.
Poslanec Zagorac je naredil naslednji izračun. Strojanove naj bi čuvalo 30 oseb posebne policijske enote, po 15 do 20 policistov na izmeno. Izmene so praviloma tri in trajalo po 8 ur. Zaposleni v posebnih policijskih enotah so plačani približno 15 evrov na uro, nočne ure so dražje, po 17 evrov, najdražje pa so ure ob nedeljah, ko specialci zaslužijo po 20 evrov na uro (za primerjavo: navadni policisti dobijo na uro le 8 evrov), medtem ko policisti z višjimi čini seveda pokasirajo še več. Policijskim plačam je potrebno prišteti še potne stroške prevoza do 200 kilometrov v eno smer (500 do 3000 evrov na izmeno) ter prehrano (300 do 400 evrov na izmeno) in drugo oskrbo, stroški poveljstva pa niso znani.
Poleg navedenega, trdi Zagorac, je potrebno tudi upoštevati, da policisti, ki varujejo Strojane, niso prisotni pri svojem rednem delu, zato so potrebna nadomeščanja in prerazporeditve, ki prinašajo dodatne stroške. Ob tem, pravi Zagorac, ni potrebno posebej izpostavljati, da bi omenjeni policisti, medtem ko kobajagi varujejo Strojanove, lahko pomagali ljudem, ki zares potrebujejo njihovo pomoč!

Izračun je sicer približen, dnevno pa znaša od 10.000 do 18.000 evrov iz državne proračunske malhe, ki jo polnimo slovenski davkoplačevalci, kar pa ne moremo trditi za Strojanove, pravi Zagorac, in sprašuje, "pred čim država pravzaprav varuje Strojanove? Zanimivo bi bilo izvedeti, koliko kilometrov cest bi s tem denarjem popravili ali pomagali ljudem, ki so doživeli naravno katastrofo v nedavni ujmi!? Kje so moralni in ekonomski občutki najvišjih predstavnikov slovenske vlade?“ Zagorac na koncu tudi sprašuje, ali je res, da se je v prvih treh mesecih letošnjega leta v Slovenijo priselilo 7498 priseljencev s področja Balkana?
Stroške varovanja družine Strojan je včeraj zvečer, na prvem soočenju vseh predsedniških kandidatov na TV Slovenija, problematiziral tudi Zmago Jelinčič Plemeniti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelinčičeve Boštjan Zagorac Strojan Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Strojanovi za 18.000 evrov na dan?!