objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 7. oktober 2007 ob 08:50

Janševe ženske ga držijo za besedo
Lojze Peterle pri morebitni sestavi predsedniškega kabineta obljubil žensko kvoto
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsedniški kandidat Lojze Peterle je po koncu javne tribune Ženskega odbora Janševe SDS povedal, da bo v primeru izvolitve pri sestavljanju kabineta predsednika države upošteval žensko kvoto. Podpredsednica SDS in podpredsednica njenega Ženskega odbora Romana Jordan Cizelj pa je dejala, da so veseli Peterletovih odgovorov na tribuni in njegovih pogledov na politiko enakih možnostih in vlogo žensk v družbi.
Lojze Peterle je novinarjem še dejal, da ga veseli, ker se čedalje več žensk vključuje v politiko. Prepričan je, da bo pri oblikovanju kabineta našel dovolj odličnih strokovnjakinj z različnih področij, ki jih bo z veseljem povabil k sodelovanju. Še zlasti je zadovoljen, ker so se na tribuni pogovarjali o prihodnosti, ne pa o sedanjosti ali preteklosti, je pojasnil predsedniški kandidat. "Mene bolj zanima, kaj bo leta 2020, kot pa kaj se je zgodilo leta 1945," je še poudaril. Po Peterletovih besedah so se na tribuni pogovarjali tudi o veselju do življenja in kaj narediti, da bo v Sloveniji več optimizma.
Romana Jordan Cizelj je glede Peterletove napovedi o upoštevanju ženske kvote pri oblikovanju kabineta dejala, da "ga bomo držale za besedo". Predsednica Ženskega odbora je tudi pojasnila, da ceni njegove zasluge pri osamosvojitvi Slovenije in včlanjevanju države v Evropsko unijo. Po njenih besedah so članice Ženskega odbora prepričane, da ima Peterle vse lastnosti, ki jih potrebuje predsednik države. Pri tem je poudarila modrost, izkušenost, domoljubje, energijo in sposobnost povezovanja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Janševe Romana Jordan Cizelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janševe ženske ga držijo za besedo